середу, 27 березня 2013 р.

День читання в дитячій бібліотеці

Інформація зі свіжої шпальти часопису "Волі народу"

Беремо участь у конкурсі євроінтеграційних проектів

Президент  України Віктор Янукович нещодавно своїм указом увів в дію рішення Ради національної безпеки України від 12 березня про невідкладні заходи щодо євроінтеграції України. Відповідний указ оприлюднений на сайті глави держави. Згідно з указом, Кабміну доручено «щомісячно інформувати Європейський Союз про заходи, вжиті Україною з метою забезпечення необхідних умов для підписання у 2013 році Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, у тому числі з урахуванням Висновків Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу від 10 грудня 2012 року».

Тому, коли Forum Lubelskich Organizacji Pozarządowych Stowarzyszenie Centrum Współpracy Polska-Wschód та ГО „Європейський діалог”
оголосили конкурс на участь у проекті «Громадські центри надання адміністративних послуг», ми в Буській бібліотеці негайно вирішили взяти у ньому участь. Отож, вивчивши проблему з надання адміністративних послуг в Україні і шляхи її розв'язання в Європі, заповнили анкету учасника.

Проект фінансується в рамках програми „Wsparcie demokracji 2013” realizowanego przez Polską Fundację Międzynariodowej Współpracy na rzecz RozwojuWiedzieć Jak” і здійснюється за сприяння програми «Бібліоміст» та Регіонального тренінгового центру Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки
Основні цілі проекту:
1  Розповсюдження інформації про наявні послуги електронного урядування (е-урядування) національного, регіонального та місцевого  рівнів серед різних груп населення в сільській місцевості
2  Підготовка місцевих консультантів, здатних навчити мешканців користуватися послугами е-урядування
3  Розвиток мережі інформаційних центрів громад на базі локальних НУО, сільських бібліотек, органів місцевої влади за активної участі громад та органів місцевого самоврядування на рівні малих містечок та сіл Львівської області
Якщо наша анкета, а вона була першою, пройде відбір, то у червні на нас чекає навчання у РП. Так, крок за кроком, йдемо до Європи.
Зазначимо,що бібліотека вже розробляє свої е-послуги через ЕК.

Богдан Литвин

суботу, 23 березня 2013 р.

Вшанування пам'яті легендарного альпініста Михайла Туркевича

Вчора  в методичному залі Буського РНД  об 11 годині відбулася година пам'яті, присвячена 60-річному ювілею відомого земляка. Її учасниками були: працівники культури, освітяни, члени товариства "Бужани", представники органів самоврядування, журналісти, колеги та родичі відомого альпініста Михайла Туркевича. У невимушеній атмосфері учасники із захопленням розповідали, ділилися спогадами, гортали сторінки біографії, дивилися відеоматеріали. Ведучими акції були Любов Огороднік та Ірина Калиновська.
На цьому знімку своїми  спогадами ділиться племінниця М.Туркевича Христина






  Бібліотекарі підготували книжкову виставку "На поклик далеких вершин" та виставку світлин з життя відомого земляка


 Матеріал підготувала Марія Литвин


пʼятницю, 22 березня 2013 р.

Флешмоб у Всесвітній день поезії

Сьогодні просвітяни відзначили Всесвітній день поезії флешмобом. Він відбувся у фойє Буського РНД.
Ініціатором проведення флешмобу була керівник відділу культури і туризму Буської РДА Людмила Ціхоцька. Учасники, а це працівники відділу культури та районної бібліотеки, декламували вірші українських, російських та польських поетів.
Про це розповідають відеофрагменти:






 В читальному залі бібліотекарі підготували книжкову виставку "Поезія - завжди неповторність"


Богдан Литвин, керівник Інтернет-центру

четвер, 14 березня 2013 р.

Зустріч з ветераном війни та праці Віктором Борозенцем

Сьогодні, 14 березня о 11 годині в актовій залі Буського РНД читачі нашої бібліотеки, представники культури та освіти, громадськість міста вітали з 90-літнім ювілеєм ветерана Другої світової війни, ветерана праці Віктора Борозенця. Вшанувати почесного жителя Буська прийшли колеги-журналісти, представники органів самоврядування, учні, а бібліотекарі підготували бібліо-біографічну фотовиставку "Миті життя"









Марія Литвин, методист Буської ЦРБ

середу, 13 березня 2013 р.

Виробнича нарада бібліотекарів

Сьогодні бібліотекарі Буської ЦБС зібралися у методичному залі РНД, для участі у виробничій нараді. З злободенними проблемами бібліотеки і культури виступила керівник відділу культури і туризму Буської РДА Людмила Ціхоцька. Проводила нараду директор Оксана Стецик.
В ході наради порушені наступні питання:
1.Підведення підсумків районного огляду-конкурсу "Бібліотека: знайомство зблизька" та оголошення районного конкурсу на кращу книжкову виставку.
(Л.Вовк - завідувач методично-бібліографічним відділом ЦБС).
2. Знаменні та пам'ятні краєзнавчі дати 2013 року. (О.Стецик - директор ЦБС).
3. Про проведення Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач України 2013 року"
(Г.Гораль - заступник директора ЦБС).
4. Про проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання та  загальнообласного Дня читання. (Г.Гораль - заступник директора ЦБС)
5. Робота з фондом. Подання графіку переобліку бібліотечних фондів на 2013 рік.
(О.Алієва - завідувач відділом комплектування ЦРБ)
6. Різне.





Марія Литвин, інженер-бібліотекар Інтернет-центру

четвер, 7 березня 2013 р.

Вшанування Великого Кобзаря


Сьогодні, о 14 годині в районному Народному домі відбулося святкування 199-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка. Вшанували памя'ть Кобзаря урочистою академією та концертом.
У переповненому залі ледь вмістилися шанувальники Шевченкіани, а це в першу чергу - молодь Бущини -  учні трьох шкіл, керівники району, журналісти та освітяни.
Бібліотекарі підготували у фойє дві книжкові експозиції "Віч-на-віч з Кобзарем" і "Хай дух Шевченка об'єднає нас", де чільне місце зайняв Кобзар.




Послухати концерт і поклонитись Генію свого народу прийшли братик і сестричка Гачкевичі, які живуть поруч з бібліотекою

Матеріал на стадії розробки