четвер, 27 серпня 2015 р.

Візьми участь у наймасштабнішій науковій конференції України


Візьми участь у наймасштабнішій науковій конференції України - Falling Walls Lab!

Наука перестає бути нудною, до Києва їде лабораторія всесвітньо відомої конференції Falling Walls!

  • Як перемогти депресію змінивши освітлення міста?

  • Як побороти неприємний запах за допомогою кислої капусти?

  • Як харчові продукти можуть зарядити телефон?

Ці та інші ідеї вже були представлені молодими науковцями в більше, ніж 25 країнах світу, а деякі з них отримали навіть фінансування свого проекту.

Falling Walls Lab - це новий міждисциплінарний формат конференцій для молодих геніїв зі всього світу.

Ця лабораторія дає чудову можливість молодим вченим і фахівцям представити свої ідеї, науково-дослідницькі проекти та ініціативи.

За 3 хвилини та за допомогою 3 слайдів презентації конкурсанти повинні представити свою ідею у будь-якій науковій, громадській, виробничій або бізнес-сфері.

Ми шукаємо молодих геніїв, новаторів та науковців до 35 років з проривними ідеями в будь-якій галузі від архітектури, медицини, економіки, ІТ і до вільних наук.

Є ідеї?

Виникли питання? Пиши нам на: fallingwalls@klitschkofund.org

P.S.: Falling Walls Kyiv відбудеться 17 вересня 2015 року на базі Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Конференція є повністю англомовною.

середу, 26 серпня 2015 р.

Спорт і бібліотека





ДО  ОСТАННЬОЇ  СЕКУНДИ…

Минулої неділі, 23 серпня 2015 р. у рамках святкування Дня прапора та Дня незалежності на міському стадіоні, відбулися фінальні футбольні змагання за Кубки Федерації футболу Буського району.

Першии вийшли на змагання ФК «Утішків» та «Дружба» c.Переволочна. Вони повели боротьбу за Малий Кубок Буського району, який виборювався на честь Героїв Майдану.

Переволочненські аматори шкіряного мяча, хоча не грали першим номером, але в цій грі показали справжні бійцівські якості. Вони вже у першому таймі забили у ворота суперника два сухих мячі забезпечили собі перемогу і завоювали малий Кубок Буського району., який до останньої секунди мужньо відстоювали аматори  із Переволочного. 

                                          х     х      х

Прелюдією до головного матчу цього дня, став товариський поєдинок між володарами золотих медалей Львівщини, жіночою командою Буського району та командою ветеранів м.Буська. Цікава гра завершилася з «хокейним» рахунком 6:6. В цій грі слід відзначити добру гру юної спортсменки з Переволочна Марії Колещук. У недільному поєдинку вона була однією з найкращих серед гравців своєї команди. Марія провела гол у ворота суперника, віддала дві гольові передачі, чітко реалізувала пенальті. Її  мужність на полі, карколомні футбольні фінти часто-густо зривали  палкі оплески чисельної вболівальницької публіки на місцевому стадіоні.

А її футбольній майстерності можуть позавидувати, в багатьох випадках, майстри найвищого рангу. Недільна гра показала, що у Марії Колещук велике футбольне майбутнє.

 З автором цих рядків, на лаві сиділи поруч, дві поважні , вродливі жіночки, які палко вболівали за грою своїх земляків – переволочненців, і звісно, за  Марію RRjktOER? Із розмови второпав, що одна з них, або працювала у бібліотеці , аба мала певне відношення до бібліотечної справи.

-         Глянь, глянь, Галино, як гарно грає наша Марія! А вона й книжок прочитала найбільше в нашій бібліотеці.

-         А хлопці наші – Іван, Петро, Володимир також палкі шанувальники книги, а на полі кращі футболісти, - так мовила друга.

-         А я подумки збагнув. Очевидно

-          Любов до книги і до спорту, зокрема до футболу мають щось спільне, за допомогою чого людина приносить іншим насолоду та втіху.

х  х  х

І ось головний матч за Кубок Буського району. Його вийшли на поле виборювати «Мебус» Сторонибаби та «Галімпорт» Купче. Міський стадіон вже давно не бачив стільки уболівальників, емоції яких того дня зашкалювали. Перший номер, присутні на цьому футбольному дійстві, віддавали сторони бабським футболістам, які були номінальними господарями поєдинку. Однак, ініціативу у грі з перших секунд захопили аматори із Купче. Вже  на першій хвилині вони розіграли результативний штрафний удар, який завершився голом у ворота «Мебуса». Слід відмітити, що купченські аматори весь перший тайм утримували футбольну ініціативу, не дали суперникові зробити жодного загрозливого удару по їх воротах.

Після перерви Купченці віддали ініціативу Сторони бабським  спортсменам, які весь другий тайм  атакували ворота суперника великими силами. Наприкінці основного часу  їх зусилля  увінчалися успіхом. Вони зрівняли рахунок, і робили все від них залежне, щоби здобути перемогу. Однак, у додатковому часі Купченські  футболісти майстерно подали штрафний удар, який завершився  переможним голом і завоюванням Кубка Буського району.

Радості не було меж у переможців, і смутку у переможених.

 

                                                                        Адам Тарновський

понеділок, 24 серпня 2015 р.

День Незалежності у Буську. МОЛІТЬСЯ ЗА МИРНУ ДОЛЮ УКРАЇНИ
















21 серпня 2015 р. у РНД  відбулася урочиста академія та концерт з нагоди Дня незалежності України і Дня державного прапора.

Святкові урочистості відкрили Гімном України, який виконали Олександр та Микола Заліски, Оксана та Марта Рутецькі, Катерина та Анастасія Гачкевичі.

Учасників урочистої академії привітав голова районної ради Володимир Замроз.

Значної урочистості цьогорічному святковому дійству придала присутність на ньому Епископа Сокальсько-Жовківської епархії Міхаїла Колтуна, який привітав учасників святкового зібрання та всіх вірних Христовій Церкві Бузеччини з Днем незалежності і закликав їх до молитви та терпіння в імя Христа-Бога, відстоювання свободи на сході нашої Держави.

- Моліться у нинішньому терпінню за мирну долю нашої України, а Бог щедрий і милостивий, довготерпеливий завжди воздасть нам по нашим заслугам. Говорить владика Міхаїл в цей святковий день.

Палкими оплесками зустріли присутні повідомлення про те, що Владиці Сокальсько-Жовківської Епархії Міхаїлу Колтуну, уродженцю с.Полоничі присвоєно почесне звання громадянина Буського району.

Почесним громадянином Бузеччини став також наш земляк із Андріївки, чемпіон світу із настільного тенісу Віктор Дідух.

Під час цьогорічних урочистостей за традицією Прапор України довжиною чотири метри пронесли ветерани УПА, учасники АТО, керівники району по центральній вулиці міста від  памятника Україні до місця проведення святкового дійства РНД.

За традицією громадянам району, яким виповнилося в цей день 16 років вручили паспорти України.

Святковий концерт відкрив народний освітянський хор, його доповнили аматори танцю, слова та пісні Бузецького краю.

Марія Литвин, методист Буської РЦБС

четвер, 6 серпня 2015 р.

Наша участь у конкурсі фотографії «На сході, на заході - Польща, Білорусь, Україна»

Умови конкурсу були такими:
Спільний технічний секретаріат Програми оголошує фотоконкурс «На сході, на заході - Польща, Білорусь, Україна» - погляд через об'єктив фотоапарату на унікальність східних регіонів Польщі та західних регіонів Білорусі та України.
Метою конкурсу є промоція території підтримки Програми, представлення її унікальності, звичаїв, культурного та ландшафтного багатства.
Кращі автори будуть запрошені на спеціальну виставку своїх робіт у Брюсселі, за результатами конкурсу буде випущено альбом фотографій. Окрім цього, на переможців чекають цінні призи.
Конкурс дає можливість представити фотографії у рамках трьох тематичних категорій:
a) Почуття і цінності - портрет людини
b) Безмежність краєвидів
c) Коротка історія (серія від 3 до 5 фотографій в одній - колаж)
Фотографії слід завантажити через посилання на сторінці www.pl-by-ua.eu/photo, де можна також ознайомитись з Правилами Конкурсу, до 31 липня 2015 року.

Нами подано у номінації с)



Редколегія

"Європейський колегіум" запрошує обдарованих 10-класників на навчання

Грант на навчання у приватній школі «Європейський колегіум»

В рамках програми підтримки обдарованої молоді приватна школа «Європейський колегіум» оголошує грант на навчання для учнів десятих класів. «ЄК» повністю покриє витрати на навчання учасника-переможця.

Взяти участь у змаганні може кожен десятикласник. Претендент має відповідати наступним вимогам:
- середній бал успішності за попередній рік навчання 10-12 балів;
- перемоги в ІІ- ІІІ етапах Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін або конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН;
- знання англійської мови на рівні B1\B2.
Для отримання гранту абітурієнт повинен краще за інших виконати спеціальне завдання:
- написати мотиваційний лист на тему «Чому я хочу навчатися в «Європейському колегіумі»?»;
- презентувати себе, підготувавши відповідний матеріал обсягом 8-10 слайдів.
Матеріали надсилайте на електронну адресу «Європейського колегіуму» eurocollegium@ukr.net з позначкою “Грант” в темі листа.
Роботи приймаються з 5 по 20 серпня 2015 року. Оголошення результатів відбудеться 24 серпня.
Бажаємо успіхів!

Контакти

  • Контактний номер телефону 044 502 53 35
  •  eurocollegium@ukr.net

середу, 5 серпня 2015 р.

МИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У КОНКУРСІ ЦИФРОВИХ ІСТОРІЙ "НЕЗАЛЕЖНІСТЬ"

ОПІВНОЧІ 4 СЕРПНЯ МИ ЗАВАНТАЖИЛИ НА YOUTUBE СВОЮ ЦИФРОВУ ІСТОРІЮ "НЕЗАЛЕЖНІСТЬ". ВОНА БРАТИМЕ УЧАСТЬ У КОНКУРСІ, УМОВИ ЯКОГО РОЗМІЩЕНІ НИЖЧЕ

МАРІЯ ЛИТВИН

УВАГА!
Конкурс цифрових історій «Незалежність»
Що для Вас незалежність? У кожного своє бачення та розуміння. Комусь важлива фінансова незалежність, а комусь особистісна.
Розкажіть нам про своє бачення того аспекту незалежності, який є важливим для вас.
Створіть свою історію у цифровому форматі та візьміть участь у конкурсі цифрових історій «Незалежність». Автор найкращого відео отримає приз, вручення якого відбудеться на святковій церемонії в Американському домі.
Цифрові історії приймаються у форматі посилання на Ваш Youtube-канал або сервіс зберігання файлів. Історії повинні включати відео-зйомку (не слайд-шоу), змонтоване аудіо, а також сюжетну лінію. Тривалість історії – до 3 хв.
Критерії оцінювання:
- Відповідність темі;
- Чітка та оригінальна сюжетна лінія;
- Використання різноманітних візуальних елементів (інфорграфіка, інтерв’ю, інформаційні врізи, постановочні елементи і документалістика);
- Присутність гумору та смаку.
Роботи приймаються до кінця дня 4 серпня на електронну адресу info@americahousekyiv.org
Оцінювання робіт відбуватиметься у два етапи: голосування на Фейсбук-сторінці та вибір професійного журі.