пʼятницю, 31 травня 2013 р.

Консультативний візит/семінар за проектом "Громадські інформаційні центри у Львівській області"

Сьогодні в актовому залі Буського РНД відбувся консультаційний візит/семінар, який організувала ГО "Європейський діалог" за проектом "Громадські інформаційні центри у Львівській області". Тренінг у форматі семінару провели  український експерт Олександр Софій, а з польської сторони Pan Wojciech Dec. Участь у ньому взяли представники місцевих НУО, бібліотек, РДА, та райради.
Під час сесії у форматі круглого столу, проаналізовано ситуацію в районі (SWOT-аналіз) в сфері надання електронних послуг, представлено план Буської районної державної адміністрації щодо створення районного ЦНАП, обговорено співпрацю місцевих суб'єктів - органів влади, неурядових організацій та бібліотек в питаннях надання якісних послуг громадянам, затверджено робочу групу для виконання відповідних заходів проекту.
Нагадаємо, що проектом заплановано стажування учасників у РП на початку липня. У результаті конкурсного відбору анкет у цю групу від Буської ЦБС, увійшла бібліотекар-інженер Марія Литвин.
Знаменно, що Олександр Софій в 2008 році був директором ЛФ МФВ і з його рук Буська ЦБС отримала свій перший грант на під'єднання до Інтернету. Отриманий тоді ПК з сканером Mustek 6000 SP, що за технічними характеристиками не відстає від сучасних сканерів, ще й досі використовується в читальному заді бібліотеки.
У залі засідань і в кулуарах неодноразово з вуст модераторів заходу прозвучала висока оцінка роботи бібліотечного Інтернет-центру. Зазначимо, що таких результатів досягнуто завдяки стабільній фіксованій пітримці, яку з 2006 року надають бібліотеці теперішнє керівництво райради в особі голови Володимира Замроза та керівника апарату Богдана Глови, а також Буська РДА, яку очолює Володимир Сай. Звичайно, до справжніх вершин е-урядування нам ще далеко, однак, сподіваємось, що вивчення польського досвіду в липні 2013 року та фінансування програми з бюджету 2014 року допоможуть поліпшити ситуацію з наданням адмінпослуг.
На цих знімках відображено найцікавіші моменти семінару







                                                    Литвин Богдан, керівник Інтернет-центру Буської ЦРБ

Немає коментарів: