суботу, 17 травня 2014 р.

Від першодруків Івана Федорова до бібліотечних послуг нової доби

У День Європи Буська бібліотека проводить акцію «Від першодруків Івана Федорова до бібліотечних послуг нової доби»

Буська центральна районна бібліотека імені Івана Котляревського в межах Дня Європи в Україні і Всесвітнього дня електрозв'язку та інформаційного суспільства, які цьогоріч  припадають на 17 травня, з ініціативи Інтернет-центру проводить адвокаційний захід під назвою «Від першодруків Івана Федорова до бібліотечних послуг нової доби». 

Він передбачає презентацію історичних матеріалів про Буську папірню, яка в XVI ст. надавала папір московському першодрукареві Івану Федорову для  перших українських книжок, огляд краєзнавчих сайтів "Архітектурні пам'ятки Надбужжя"   ,  "Видатні люди Бузеччини" екскурсії в краєзнавчий музей міста, на вулицю Папірня.

Користувачі з Німецького Боку  - так, у честь давніх німецьких колоністів, називають у Буську вулиці Грушевського та Над Бугом, біля яких розташована книгозбірня, в День Європи вперше отримають можливість скористатись безкоштовним доступом WI-FI  під відкритим небом.  

Зазначимо, що саме 17 травня 2014 року минає 15 років, як доступ до Інтернету Буській бібліотеці  надає німецько-українське СП «Інфоком». У дні революційних подій у Києві на Грушевського, Інститутській та на Майдані Незалежності жителі буської вулиці Грушевського  вже мали цілодобовий безкоштовний доступ до Інтернету через бібліотечний WI-FI.

Про запланований захід інформована Українська бібліотечна асоціація (УБА) та Гете-інститут в Україн, які на цей день спільно готують у Києві адвокаційний захід під назвою «Бібліотека під відкритим небом». У цій акції  18 травня відбуваються безкоштовні екскурсії музеями Києва, бо 18 травня - також День музеїв.

Богдан Литвин, керівник Інтернет-центру


Немає коментарів: