середу, 22 серпня 2018 р.

Три ікони в АТО

Відомий бузецький художник Петро Бербека намалював для атовців три ікони. Дві перших ікони уже рятують життя захисникам українських кордонів на Сході . У тяжкі хвилини до цих ікон з палкою молитвою звертаються наші воїни та місцеві жителі




Ікона Покрову Пресвятої Богородиці з травня 2018 стала оберегом 24 бригади з Яворівщини



Ікона  Семистрільна захищає від смерті бійців 28 бригади у Мар'їнці. Там вона знайшла своє місце у капличці, яку відвідують і місцеві жителі.

Дві перших ікони писані на дереві, а третя виконана на полотні і набагато більшого розміру



Ікона  Одигітрія.

Цю унікальну ікону незабаром буде овячено в храмі св.Миколая міста Буська. Волонтери Бузеччини повезуть її на Схід України.

 До ікони звертатимуться як молитвами, так і простими словами. Головне, щоб слова були щирими й шли від серця. До ікони Одигітрія, до ікон Покрову Пресвятої Богородиці та Семистрільної уже звертаються з проханням наставити на шлях Істини, позбутися війни на Сході.





У креативно оформленому прапорами країн ЄС коридорі бібліотеки, Петро Бербека , з іконою біля українського прапора котрий уже побував в АТО.



Іван Нагорний член ГО "Товарство Бужани" та художник Петро Бербека  із символом миру іконою  Одигітрія

 

Художник Петро Бербека з дитинства любив малювати сакральні речі, любив молитися в чистому полі біля колишніх Адамів https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D0%B8_(%D0%91%D1%83%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD) 

Сьогодні своїми руками  він пише ікони миру і безкоштовно дарує їх як інформацію миру не тільки для українських вояків, а й для росіян.

 

Адже війну можуть зупинити тільки ікони і віра в Бога 

 

Коротке інтерв'ю  Петра Бербеки 

 





 

Марія Литвин, співробітниця Інтернет-центру, координатор пункту Європейської інформації Буської РЦБС



Немає коментарів: