понеділок, 10 грудня 2018 р.

Бібліотека, символи, футбол



Європейські роздуми про буський футбол у  коридорі в майбутнє



Пункт Європейської інформації при Буській бібліотеці започаткував цікаву і корисну справу. При вході до читального залу розмістив на стінах державну та футбольну символіку країн Європейського Союзу. Перед нами прапори: Польщі, Швеції, Норвегії, Угорщини, Італії, Греції, Німеччини, Чехії , герби знаменитих футбольних команд Швейцарії, Іспанії, Голландії, Італії.




Тут слід відзначити, що українські футбольні команди є частиною футбольної спільноти Європи. Адже такі команди як «Шахтар», «Динамо», «Зоря» щорічно приймають участь у змаганнях серед команд Європейського континенту.
До речі команда шахтарів в цьому році завоювала право виступати в 1/8 фіналу Кубка чемпіонів Європи, а кияни в 1/16 Кубка Європи. Це досить вагоме досягнення українських футболістів. Я думаю, що і їх символи знайдуть місце серед символів ФК Європи.
Роздумуючи над футбольними символами, що тут розміщені на згадку приходять імена тих, які прославили футбольну честь Бузецького краю. Це зокрема такі імена як: Бучко Роман Михайлович, який захищав кольори міської футбольної команди 1950-1954 рр.,
 1958 р., стадіон міста Буськ

 Сьогодні він читач районної бібліотеки, активний учасник пункту Європейської інформації



 Давидовський Ярослав Іванович, за міську команду виступав 1951-1954рр., 





Горох Володимир Петрович, Боцян Микола Іванович,
Горошко Михайло Дмитрович, Пелех Михайло Ілліч та багато-багато інших.
Сьогодні принагідно згадати і тих, яких серед нас немає, але їхні футбольні імена навічно вписані у спортивну біографію Бузеччини. Це Микола Третяков, Ігор Удич, Михайло Жук, Анатолій та Володимир Бурячківські, Володимир Солодков, Теодозій Штибель, Євген і Нестор Ступаки, Іван Гутий, Андрій Боровець, які у свій час відстоювали честь футболу рідного краю, приносили радість перемоги уболівальникам, примножували честь і славу лелечого міста.

Переконаний, що футбольні символи, імена наших земляків надихатимуть молодь Бузеччини на нові досягнення футбольних змагань рідного краю.

Адам Тарновський, футбольний оглядач 


P.S.
Редколегія блогу додає нагороди футбольного оглядача







Немає коментарів: