вівторок, 21 травня 2019 р.

До дня Європи в бібліотеці


(Європейські спогади у форматі бібліокафе)


Цьогоріч у Буській центральній районній бібліотеці ім. І.Котляревського відзначили День Європи в Україні  європейськими спогадами у форматі бібліокафе. Тож з  ініціативи завідувачки методичним відділом Лесі Вовк, підтриманій колегами, в читальній залі книгозбірні було відтворено атмосферу затишного кафе. 

Господарі закладу та численні  гості просто ділились своїми спогадами про країни ЄС, в яких пощастило побувати.

Затамувавши подих, слухали учні Буської ЗОСШ №1 розповідь Людмили Ціхоцької, Лесі Дацко, Ірини Гродзевич, Ірини Каліновської та  журналістки часопису "Воля народу" Ірини Корчинської  про відвідини Франції, Італії, Німеччини, Фінляндії, Чехії, Болгарії  і Польщі. У свою чергу одна з учениць, Ілона Цюпка, не стримуючи емоцій, поспішила повідомити про візит мистецького об'єднання  "Плеяда" до Франції. 



 

Всі  учасники з цікавістю переглядали привезені з Європи сувеніри і ласували фінськими смаколиками подарованими найактивнішою читачкою Лесі Дацко












Марія Литвин, координатор Пункту Європейської інформації при Буській ЦРБ ім. І.Котляревського 

 

Довідка

ПЄІ Буської бібліотеки створений у 2016 році у рамках проекту УБА за програмою ЄС  Жан Моне (Еразмус+) на базі Інтернет-центру,
В активі ПЄІ чимало досягнень в міжнародних проектах.

Зокрема, звідси починались шляхи в Францію, Польщу, Німеччину, Нідерланди, Італію, Чехію багатьох бущан. Дехто з них сьогодні мешкає, працює чи вчиться у країнах ЄС. Це вони поповнили колекцію прапорів у коридорі бібліотеки.

Сьогодні ПЄІ подав проект альтернативного освітлення цього символічно спрямованого в ЄС коридору і починає співпрацю з німецькими бібліотеками у межах проекту УБА "БІБЛІОТЕКИ-ПОСЕСТРИ"

Немає коментарів: