пʼятницю, 14 лютого 2020 р.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДАРУВАННЯ КНИГ 2020


Як відомо дослідникам історії рідного краю, в палаці Бадені в усі часи існувала бібліотека. Без книг не обходились усі його володарі Мієри, Бадені, Габсбурги, піонери і навіть воїни усіх формувань, котрі тимчасово захоплювали стратегічну висоту в центрі древнього  міста Буська. Виняток становили хіба що часи монгольської навали 1241 року чи Другої Світової війни.

 

 

Тож сьогодні, коли палац лежить  у руїнах, члени ГО "ТОВАРИСТВО  БУЖАНИ" вирішили відновити тут бібліотеку. Сьогодні вони отримали в подарунок  першу партію книг від колишніх жителів Буська громадян країн ЄС

 

Європейські книги їм спонсорували син відомого буського фотографа Казимир Круковскі https://buskfamouse.io.ua/s971279/fotograf_marian_krukowski  , Йола Кухарська з роду Томкєвіч, бібліотекарка Люблінської бібліотеки Магда Возняк

 



Тут, у правому флігелі палацу Бадені  бути майбутній  краєзнавчій  бібліотеці




Довідка для читачів

Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day) – це добровільна ініціатива, започаткована у 2012 році американкою Еммі Бродмур. Вона спрямована на підвищення інтересу та доступу до книг і бібліотек.

Мета Міжнародного дня дарування книг – надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу – бібліотеці, другу, членам родини. Вважається, що у цей день мають об'єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.

Читайте також

 lhttp://buskl.blogspot.com/2020/01/blog-post_15.html

 Редколегія блогу

Немає коментарів: