середу, 7 жовтня 2020 р.

Бібліотеки. Децентралізація.Вибори.

Карантин став новим викликом для державних органів, бібліотек, користувачів і виборців.

Нові форми впровадження інформаційно-роз'яснювальної зустрічі з виборцями нещодавно були застосовані у Буській бібліотеці, Координатором проєктів ОБСЄ в Україні з метою підвищення поінформованості мешканців про процеси децентралізації, повноваження новостворених органів місцевого самоврядування, новий адміністративно-територіальний устрій, ключові положення Виборчого кодексу України у частині місцевих виборів. Бенефіціаром проєкту виступає Міністерство розвитку громад та територій України.
 

 

Активні мешканці громади, працівники навчальних закладів та установ культури, громадських організацій, місцевої влади та виборчих комісій, 2 жовтня 2020 року, взяли участь у проєкті міжнародної технічної допомоги «Підтримка належного врядування в місцевих громадах як складової реформи децентралізації».
У рамках проєкту було проведено інформаційно-роз’яснювальну зустріч із виборцями в територіальній громаді Буська.

 Прогляньте короткий відеозвіт



 Захід вели кваліфіковані експерти з питань виборів та децентралізації, які попередньо пройшли навчання у Координатора проектів ОБСЄ в Україні:
Тарас Баранецький, Андрій Дуткевич
та Олег Процак.

 Зустріч відбулася з дотриманням усіх карантинних заходів.

 Усі присутні отримали роздаткові матеріали.



 На знімку вгорі керівник громадської організації "ІНФОРМАЦІЙНО РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК", координатор пункту Європейської інформації Буської бібліотеки Марія Литвин.

 Також робимо маленький екскурс в історію.

8 жовтня 2014 року, в Інтернет-центрі Буськіої центральній районної бібліотеки імені Івана Котляревського бібліотекарі, читачі та журналісти часопису "Воля народу" взяли участь у першому вебінарі з циклу "Бібліотеки і виборчий процес" . Захід, який проводився УБА в межах програми "Бібліоміст", викликав неабиякий інтерес учасників. Вела вебінар Світлана Дмитрів, тренер РТЦ Львівської обласної наукової бібліотеки, а технічну підтримку здійснював її колега з Херсона Павло Крупіца.
Зазначимо, що у 2004 році бібліотека, в умовах напруженого дефіциту ресурсів в Інтернет-центрі, першою в Україні звернулася за підтримкою до Фундації Білла та Мелінди Гейтс, передуючи появі в майбутньому програми «Бібліоміст"




Редколегія блогу

 Читайте також

Онлайн лайн курс. Вибори до місцевих рад 

Бібліотеки і виборчий процес 

Бібліотека і вибори 2015 

 

 

 

Немає коментарів: