пʼятницю, 20 жовтня 2023 р.

УВАГА! Вебінар антифейкової гри «НотаЄнота«

 


А ви уже готові до тижня медіаграмотності? У нас ще одна чудова ініціатива - проведення нової гри «НотаЄнота». У суботу 21 жовтня о 10:00 запрошуємо освітян, бібліотекарів, активістів та усіх, хто цікавиться розвитком критичного мислення та інформаційної гігієни на навчальний вебінар антифейкової гри «НотаЄнота».
Під час вебінару учасники детально розберуть завдання гри на основі фейків, а також алгоритм організації та проведення гри. Після вебінару учасники на електронну пошту отримають презентацію для проведення гри "НотаЄнота" та онлайн-матеріали для проведення заходу у своєму навчальному закладі.
Участь у вебінарі безкоштовна за попередньою реєстрацією https://forms.gle/vnZ8bC2CkErnjshK9
“НотаЄнота” - це командна гра для учасників, віком від 13 років. Мета гри - показати, як працюють фейки та дезінформація на основі справжніх кейсів, навчитися визначати ворожі впливи та їхні цілі. Для організації гри необхідно зібрати щонайменше 2 команди по 3-4 гравці. Найбільша кількість гравців, які одночасно грали у “НотаЄнота” - 140 (15 команд).
Авторка антифейкових ігор - фактчекерка, головна редакторка проєктів “НотаЄнота” та “По той бік путінської брехні”, викладачка НН Інституту журналістики КНУ ім.Т.Шевченка Альона Романюк. Проєкт “НотаЄнота” переміг в медіаакселераторі «Mediengeist» від Куншт та Goethe-Institut Ukraine у листопаді 2022 року.

 

Ми з Єнотом вже зареєструвалися і з нетерпінням чекаємо ...

А без Єнота вже брали участь і результат маємо тут.

 

До вашої уваги також:

«Медіазнайко»– це перша навчальна гра з медіаосвіти в Україні, її мета – допомогти якомога більше дізнатися про інформаційне та медійне поле. Гра стане частиною курсу з медіаграмотності, розробленого спеціально для загальноосвітніх шкіл і може також бути використана в медіа освітній діяльності бібліотек, які працюють з дітьми.

Суть гри полягає у тому, що потрібно пройти 9 рівнів/етапів, надати відповідь на запитання, стати журналістом, створити телепрограму, сайт і газету, дізнаючись при цьому, як працюють медіа і як вони впливають на тебе – споживача інформації.

Навчальну гру «Медіазнайко» розробив і створив Центр медіаініціатив (Вірменія) за фінансової підтримки Всесвітнього банку в рамках програми «Альтернативні ресурси для медіа» в партнерстві з Інтерньюзом (США) і за фінансової підтримки USAID.

 Тож на старт 

Успіхів усім!

 

P.S.

Глобальний тиждень інформаційної та медійної грамотності, співорганізаторами якого цього року виступають ЮНЕСКО та уряд Хашимітського Королівства Йорданія, відбуватиметься з 24 по 31 жовтня. Тема 2023 року: «Медійна та інформаційна грамотність в цифровому просторі».

Цей матеріал підготував БібліоХаб, ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) спільно з ГО"ІРЦМБ" (ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ "ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК") та ПЄІ (Пункт Європейської інформації) при Інтернет-центрі КЗ"Буської  публічної бібліотеки"


Немає коментарів: