пʼятницю, 14 жовтня 2011 р.

Презентація книги Михайла Зозулі

14 жовтня 2011 року на суд читачів Михайло Зозуля виніс свою нову книгу "Історія Буська в дослідженнях польських авторів".

Звуковий звіт про цей захід слухайте нижче:



Трансляція здійснюється аудіопотоку з сайту ЛОДТРК "Львівські новини 28.10.2011."
Таким чином усі права застережені.

Автор книги - відомий місцевий краєзнавець, досконало володіє польською мовою.

Михайло Зозуля розповів, що історичні події описані в книзі з погляду польських дослідників не завжди співпадають з українським світоглядом. Це стосується Другої світової війни. Він не ставив собі за мету зробити дослівний переклад праць історика, археолога, етнографа та колекціонера Антонія Шнайдера, автора видання "Повіт Кам'янка Струмелова" Броніслава Фалінського та книг Мечислави Троян-Кшинової "Busk"  і  Марії Томкевич -Дінтер "Королівське вільне місто Буськ-  його історія".  Михайло Зозуля намагався допомогти сучасникам більше дізнатись про минувшину краю і зберегти ці відомості для майбутніх поколінь.
Книга багата ілюстраціями-картинами, літографіями, світлинами, портретами  видатних історичних постатей, відбитками унікальних печаток, малюнками, листівками з видами Буська минулих часів і пивними етикетками Буського пивзаводу графа Бадені.
Видання, вийшло невеликим накладом - усього 50 примірників і викликало велике захоплення серед присутніх на презентації. Це  висловили члени Товариства "Бужани" Зеновій Павлик, Іван Нагорний, Тарас Дишкант, Людмила Ціхоцька, керівник апарату Буської РДА Юрій Кондзірський, директор Центральної районної бібліотеки Оксана Стецик та ін.
Велика подяка  Михайлу Зозулі за таку грунтовну працю.
Книга М.Зозулі поповнила краєзнавчу виставку розгорнуту в читальному залі:


Інженер-бібліотекар М.Литвин

Немає коментарів: