середу, 14 листопада 2012 р.

Буська "районка" про форум блогерів у Львові

Буська бібліотека на «Блог-платформі» у Львові

2 листопада у Львові відбувся перший форум блогерів «Блог-платформа» на тему «Громадянська журналістика Західної України – особливості та проблеми». Захід організував портал Корреспондент.net за підтримки Посольства США в Україні. Під час зустрічі основні доповідачі, серед яких були й уже успішні блогери і ті, хто займається суміжною діяльністю, поділилися досвідом реалізації й популяризації своїх Інтернет-проектів (список зареєстрованих учасників дивись на http://blogs.korrespondent.net/blogplatforma ).
 Несподіваний інтерес учасників «Блог-платформи» викликала тема використання блогів для роботи бібліотек, яку висвітила бібліотекар Буської  центральної районної бібліотеки ім.І.Котляревського Марія Литвин. Вона розповіла про блоги районної бібліотеки  (buskl.blogspot.com ) і районного часопису «Воля народу» (volyanarodu.blogspot.com  ), які роблять газету і бібліотеку доступнішими для сучасних читачів.
Зазначимо, що з 13.00 до 16.00 форум транслювався он-лайн на сайті Корреспондент.net, та розміщено повний відеоролик.
 https://youtu.be/ah55jr_pABA



 Отож, Буські бібліотекарі та журналісти мали можливість підтримувати свою колегу дистанційно, в Інтернет-центрі Буської ЦРБ. А в приміщенні ресторану імпровізацій «Грушевський Cinema Jazz» на проспекті Шевченка, 28, де відбувалась зустріч, за неї вболівали завідувач відділу науково-консультаційної підтримки бібліотек, соціології, інновацій та маркетингу Львівської ОБД Любов Сташко  з співробітниками. Адже дружба двох бібліотек в галузі інноваційних технологій  почалася у 2001 році, коли  в Буську за проектом «Інтернет для читачів публічних бібліотек(LEAP)» відкрився перший на Львівщині бібліотечний Інтернет-центр. У 2002 році такий центр також за підтримки Посольства США в Україні створили у Львівській обласній бібліотеці для дітей. 
 Методисти ЛОБД і Буської ЦРБ вважають, що бібліотечні блоги втілюють в життя мрію видатного американського бібліографа Мелвіла Дьюї про «перетворення бібліотеки зі сховища в живий потік інформації до кожної домівки».

Богдан Литвин, керівник Інтернет-центру Буської бібліотеки
Див. http://zik.ua/ua/news/2012/11/02/377194
Знімок УКРІНФОРМ дивись http://photo.ukrinform.ua/rus/current/photo.php?id=500417

Немає коментарів: