середу, 26 березня 2014 р.

Бібліотеки Бущини відзначають 200-літній ювілей Великого Кобзаря


Наша душа    українська,
  Єднає і захід, і схід!
І струнами кобзи звучить невмируще
Слово Тараса крізь дві сотні літ!


         У березні розпочалося святкування  200 – річного ювілею великого сина українського народу, пророка нації – Тараса Григоровича Шевченка.  Триватимуть заходи впродовж року, адже 2014 - Рік Шевченка. У кожному куточку нашої Бущини, в кожній сільській книгозбірні вплели свою часточку у вінок Кобзареві. В багатьох закладах бібліотекарі підготували книжкові виставки, провели літературні світлиці та літературно – музичні свята, Шевченківські читання, огляди літератури, флешмоби, квести, вечори поезії, а також долучилися до загальносільських свят. Пропонуємо вам переглянути добірку матеріалів про те, як вшановують Кобзаря у  закладах культури Буської ЦБС.


Бібліотека - філіал с. Заводське.

Про відзначення ювілею Великого Кобзаря у Заводській бібліотеці розповідає власний блог. Цей блог знаходиться за адресою: http://zavodske.blogspot.com/2014/03/blog-post_7.html Бажаємо успіхів молодому ініціативному бібліотекарю Христині Стефанюк.

Методисти Буської ЦРБ

Куткір


More PowerPoint presentations from Bogdan Lytvyn

Бібліотека - філіал с.Топорів

Відкриття Шевченківських днів у селі Топорів розпочалося з оформлення книжково – ілюстративної виставки «Величне слово Кобзаря» у сільській бібліотеці. ЇЇ переглянуло чимало користувачів різного віку. Привертає увагу і виставка «Кобзарів» із фонду бібліотеки, що має назву «Кобзар» - книга правди».
 16 березня  спільними зусиллями бібліотеки,школи та культпрацівників проведено літературно – музичну композицію «І лине над землею Шевченкове святеє слово». Програма святкування була насиченою – поезії Кобзаря, пісні на слова Шевченка, а також інсценізація п’єси «Назар Стодоля» залишили у глядачів незабутні враження.
Ольга Чикальська, бібліотекар філіалу с.Топорів

Бібліотека - філіал с.Боложинів

Святково прибрана сцена у вигляді Шевченкової хати, портрет Кобзаря заквітчаний вишитим рушником, стіл накритий білим обрусом, а біля підніжжя сцени, на столах, - виставка дитячих малюнків за творами Т.Шевченка (організована сільською бібліотекою та школою).

Багато мешканців Боложинова зібралося в Народному домі на сільське свято з нагоди 200 – річного ювілею Великого Кобзаря. Впродовж двох годин гості дійства  уважно слухали безсмертні вірші та поеми, насолоджувались  піснями на слова Тараса Шевченка. На завершення славетний  “Заповіт” співали усім залом.
Марія Баб, бібліотекар філіалу с.Боложинів

        
Бібліотека – філіал с.Вербляни
«І твоя, Кобзарю, слава не вмре, не загине»


     Під такою назвою 16 березня в Народному домі с.Вербляни було організовано літературно – мистецьке свято, присвячене 200-річчю від дня народження Великого Кобзаря.  Святково прибраний зал, на сцені  – великий  портрет Т.Г.Шевченка, одягнутий  у вишитий рушник. Бібліотекар Марія Чучман, яка виконує і функції директора Народного дому, представила глядачам книжкову виставку «Творець і борець до останнього подиху». Учасники святкового дійства, а це учні школи – від молодших до старшокласників – зворушливо  читали Шевченкові твори. Завершилося свято спільним виконанням «Заповіту».

 Леся Вовк, зав. методично – бібліографічного відділу
Бібліотека – філіал с.Йосипівка
З нагоди 200 – ліття Т.Г.Шевченка у селі Йосипівка відбулося чимало заходів. Так, у день народження Великого Кобзаря, 9 березня, в сільській книгозбірні проведено годину поезії  «Гортаючи Кобзар».

 Напередодні  тут для відвідувачів бібліотекар розгорнула книжкову виставку «І лине над землею Шевченкове святеє слово».18 березня у початковій школі відбувся дитячий ранок «Іду з дитинства до Тараса».

А 30 березня спільними зусиллями громади села проведено святковий концерт «Славетний син великого народу».

Зоряна Струж, бібліотекар філії с.Йосипівка
Бібліотека – філіал с.Побужани
З нагоди 200 – річчя Тараса Шевченка  для користувачів Побужанської  сільської бібліотеки розгорнуто книжкову виставку «Шевченко у наших серцях», яка знайомить з багатогранною творчістю великого митця.

Спільними зусиллями місцевої влади, школи, церковної громади, Народного дому та бібліотеки  у селі проведено великий святковий концерт, приурочений славному ювілею Великого Кобзаря.


Марія Гута, зав. бібліотеки – філіалу с.Побужани

Бібліотека – філіал с.Теребежі

Під час Шевченківських днів у Теребежах силами  сільської бібліотеки, Народного дому  та школи  проведено літературно – музичну композицію «Ми чуємо тебе,Кобзарю, крізь століття», присвячену 200 – літтю Т.Г.Шевченка.



Галина Борщ, бібліотекар філіалу с.Теребежі


Бібліотека -  філіал с.Ракобовти



Свій дарунок у вінок Кобзареві вплели і мешканці Ракобовт. Спочатку представили п’єсу «Назар Стодоля», опісля сільська бібліотека разом із місцевою школою провели шевченківський тиждень, під час якого відбувалися конкурс читців – декламаторів «Живе Тарас і зараз поміж нас», літературно – мистецький екскурс «Шевченко – поет і художник» та виставка малюнків за творами Т.Шевченка.



 Редколегія блогу


2 коментарі:

Заводська сільська бібліотека сказав...

На блозі розміщена інформація про бібліотеку с. Заводське та її роботу(масові заходи) http://zavodske.blogspot.com/2014/03/blog-post_7.html

BUSK LIBRARY сказав...

БАЧИМО - УСІ ВМІЄМО ЧИТАТИ