понеділок, 24 серпня 2015 р.

День Незалежності у Буську. МОЛІТЬСЯ ЗА МИРНУ ДОЛЮ УКРАЇНИ
















21 серпня 2015 р. у РНД  відбулася урочиста академія та концерт з нагоди Дня незалежності України і Дня державного прапора.

Святкові урочистості відкрили Гімном України, який виконали Олександр та Микола Заліски, Оксана та Марта Рутецькі, Катерина та Анастасія Гачкевичі.

Учасників урочистої академії привітав голова районної ради Володимир Замроз.

Значної урочистості цьогорічному святковому дійству придала присутність на ньому Епископа Сокальсько-Жовківської епархії Міхаїла Колтуна, який привітав учасників святкового зібрання та всіх вірних Христовій Церкві Бузеччини з Днем незалежності і закликав їх до молитви та терпіння в імя Христа-Бога, відстоювання свободи на сході нашої Держави.

- Моліться у нинішньому терпінню за мирну долю нашої України, а Бог щедрий і милостивий, довготерпеливий завжди воздасть нам по нашим заслугам. Говорить владика Міхаїл в цей святковий день.

Палкими оплесками зустріли присутні повідомлення про те, що Владиці Сокальсько-Жовківської Епархії Міхаїлу Колтуну, уродженцю с.Полоничі присвоєно почесне звання громадянина Буського району.

Почесним громадянином Бузеччини став також наш земляк із Андріївки, чемпіон світу із настільного тенісу Віктор Дідух.

Під час цьогорічних урочистостей за традицією Прапор України довжиною чотири метри пронесли ветерани УПА, учасники АТО, керівники району по центральній вулиці міста від  памятника Україні до місця проведення святкового дійства РНД.

За традицією громадянам району, яким виповнилося в цей день 16 років вручили паспорти України.

Святковий концерт відкрив народний освітянський хор, його доповнили аматори танцю, слова та пісні Бузецького краю.

Марія Литвин, методист Буської РЦБС

Немає коментарів: