середу, 26 серпня 2015 р.

Спорт і бібліотека





ДО  ОСТАННЬОЇ  СЕКУНДИ…

Минулої неділі, 23 серпня 2015 р. у рамках святкування Дня прапора та Дня незалежності на міському стадіоні, відбулися фінальні футбольні змагання за Кубки Федерації футболу Буського району.

Першии вийшли на змагання ФК «Утішків» та «Дружба» c.Переволочна. Вони повели боротьбу за Малий Кубок Буського району, який виборювався на честь Героїв Майдану.

Переволочненські аматори шкіряного мяча, хоча не грали першим номером, але в цій грі показали справжні бійцівські якості. Вони вже у першому таймі забили у ворота суперника два сухих мячі забезпечили собі перемогу і завоювали малий Кубок Буського району., який до останньої секунди мужньо відстоювали аматори  із Переволочного. 

                                          х     х      х

Прелюдією до головного матчу цього дня, став товариський поєдинок між володарами золотих медалей Львівщини, жіночою командою Буського району та командою ветеранів м.Буська. Цікава гра завершилася з «хокейним» рахунком 6:6. В цій грі слід відзначити добру гру юної спортсменки з Переволочна Марії Колещук. У недільному поєдинку вона була однією з найкращих серед гравців своєї команди. Марія провела гол у ворота суперника, віддала дві гольові передачі, чітко реалізувала пенальті. Її  мужність на полі, карколомні футбольні фінти часто-густо зривали  палкі оплески чисельної вболівальницької публіки на місцевому стадіоні.

А її футбольній майстерності можуть позавидувати, в багатьох випадках, майстри найвищого рангу. Недільна гра показала, що у Марії Колещук велике футбольне майбутнє.

 З автором цих рядків, на лаві сиділи поруч, дві поважні , вродливі жіночки, які палко вболівали за грою своїх земляків – переволочненців, і звісно, за  Марію RRjktOER? Із розмови второпав, що одна з них, або працювала у бібліотеці , аба мала певне відношення до бібліотечної справи.

-         Глянь, глянь, Галино, як гарно грає наша Марія! А вона й книжок прочитала найбільше в нашій бібліотеці.

-         А хлопці наші – Іван, Петро, Володимир також палкі шанувальники книги, а на полі кращі футболісти, - так мовила друга.

-         А я подумки збагнув. Очевидно

-          Любов до книги і до спорту, зокрема до футболу мають щось спільне, за допомогою чого людина приносить іншим насолоду та втіху.

х  х  х

І ось головний матч за Кубок Буського району. Його вийшли на поле виборювати «Мебус» Сторонибаби та «Галімпорт» Купче. Міський стадіон вже давно не бачив стільки уболівальників, емоції яких того дня зашкалювали. Перший номер, присутні на цьому футбольному дійстві, віддавали сторони бабським футболістам, які були номінальними господарями поєдинку. Однак, ініціативу у грі з перших секунд захопили аматори із Купче. Вже  на першій хвилині вони розіграли результативний штрафний удар, який завершився голом у ворота «Мебуса». Слід відмітити, що купченські аматори весь перший тайм утримували футбольну ініціативу, не дали суперникові зробити жодного загрозливого удару по їх воротах.

Після перерви Купченці віддали ініціативу Сторони бабським  спортсменам, які весь другий тайм  атакували ворота суперника великими силами. Наприкінці основного часу  їх зусилля  увінчалися успіхом. Вони зрівняли рахунок, і робили все від них залежне, щоби здобути перемогу. Однак, у додатковому часі Купченські  футболісти майстерно подали штрафний удар, який завершився  переможним голом і завоюванням Кубка Буського району.

Радості не було меж у переможців, і смутку у переможених.

 

                                                                        Адам Тарновський

Немає коментарів: