четвер, 27 квітня 2017 р.

У Буську презентували книгу «Польща – нарис історії»



27 квітня 2017 року в актовій залі Буського районного Народного дому зібрались бібліотекарі та читачі Буської районної централізованої бібліотечної системи, представники місцевих ЗМІ, громадські активісти. 

 
Від авторського колективу цього видання польського Інституту Національної Пам’яті, спеціально розрахованого на українського читача, перед присутніми виступив перекладач книги, історик, директор Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки Іван Сварник.

Буська бібліотека не випадково була обрана першою для презентації актуальної книги, котра нещодавно поповнила фонди публічних книгозбірень України. Створений в Буську, за сприяння Фонду Сороса і Посольства США в Україні, перший в області бібліотечний Інтернет-центр з початку нового тисячоліття активно працював над розвитком співпраці з Польщею, як стратегічним партнером України. Численні українські громадяни отримали тут візові консультації для поїздки в РП, працювали за програмами культурних і освітніх обмінів, а з 2010 року вихідці з Буська та їх нащадки стали учасниками міжнародного проекту «Візит на батьківщину предків»

<< Ptaki wracają do swoich gniazd >>
2011 рік. Громадянка Польщі Тереза Білєцка біля родинної хати на вулиці Сокола

2016 рік. Громадянин Польщі Тадеуш Цвен у рідному костелі і його родинна хата


 Крім того, при бібліотеці з 2016 року діє Пункт Європейської інформації в межах проекту УБА «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу.  Саме в ПЄІ напередодні відбувся анонс книги для Інтернет-спільноти України, який можна переглянути тут:

А відгук про анонс презентації місцевої газети “Воля народу” №14 від 6 квітня 2017 року на с.4 можна прочитати тут.
Детальніше про саму книгу дивись тут.
Презентація книги у Житомирі тут  https://youtu.be/vpN8urIyALM


Марія Литвин,координатор пункту Європейської інформації при Буській бібліотеці

Немає коментарів: