понеділок, 7 серпня 2023 р.

Сьогодні сороковий день від смерті Івана Андрійовича Бака

 Педагог, композитор, поет, музикант і просто бібліотечний користувач 40 днів тому відійшов у вічність.


 
Народився Іван Бак 16 серпня 1943 року Божого на Лемківщині, в селі Вислок-Великий, Санокського району Жешівської області, в Польщі, в багатодітній сім’ї. Чудова краса рідної природи, безмежні ліси, квітучі сади і зелені луки, чарівні народні пісні глибоко запали в  його душу. 

  У читальному залі бібліотеки співав Іван Андрійович Бак духовні пісні, його голос плив лагідною хвилею, і ніби просив Всевишнього, щоб змелосердився над Україною, її народом, простив нам безлад у світі, й застерігав тих хто «… за портфелі і за гроші рідну матір продасть, бо ... » («Не беріть гріха на душу», «Лебедине пір’я», «Без страждання нема розуміння»).
 

  Гімн Буська у виконанні І.Бака (слова Р.Бучка)
 

 
"Єднаймось" Слова Р.Бучка, музика і виконання І.Бака
 

На війну йдуть хлопці патріоти. Ми переможимо !

Про земну діяльність Івана Бака знайомимося у бібліотечному дописі 

Іван Андрійович Бак (Відновлюємо краєзнавчий сайт "Видатні люди Бузеччини" сторінка 3 )

Сьогодні праведну душу приймають святі ангели, оберігають і відводять у світле і радісне місце для вічного життя.  Світлий спомин про його добрі земні справи назавжди залишиться у наших серцях.

 

Цей матеріал підготував  БібліоХаб, ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) спільно з ГО"ІРЦМБ" (ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ "ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК") та ПЄІ (Пункт Європейської інформації) при Інтернет-центрі Буської бібліотеки




 

 

Немає коментарів: