понеділок, 27 листопада 2023 р.

БібліоХаб "На німецькому боці в Буську"

 БібліоХаб це місце спільного використання різних технологій зберігання, передачі та опрацювання книг. А саме: паперові книги опрацьовуються методом сканування і перетворюються в електронні також електронні друкуються в паперові або презентуються онлайн людьми поважного віку 90+. У ньому обговорюються, описуються різні заходи, визначаються технології які надалі активно опрацьовуються, проводиться навчання й опитування. Для цього створені комфортні умови в Інтернет-центрі бібліотеки. 

Прогляньте шестихвилинний відеоролик роботи БібліоХабу "На німецькому боці в Буську"

 

Наразі бібліотечна мережа Буської ОТГ налічує 7 (сім) БібліоХабів, дивіться карту-схему нижче:

 


Під час повномасштабного втогнення бібліотеки переосмислили своє призначення та підлаштувалися до нових реалій. Бібліотекарі постійно беруть участь в онлайн навчанні й набувають навички інформаційної та цифрової безбар'єрності.

Безбар'єність  для бібліотечних працівників це дуже важливий напрямок діяльності - "це бачити й пізнати людей всім серцем"
❤️   
 На допомогу бібліотекарям як завжди приходить команда Дія. Освіта, Міністерство культури та інформаційної політики ...

Кожен з нас є Цифровим амбасадором. Завантажили батькам застосунок Дія на смартфон? Показали бабусі, як оплатити комунальні послуги онлайн? Надіслали знайомому ВПО освітній серіал про те, як отримати допомогу з пошуком роботи на новому місці? Вітаємо: ви — у нашій команді!

Як стати ще ближчими до сучасних технологій? Поговоримо в цьому листі.

Допомагайте та вигравайте: читайте до кінця, щоб дізнатися, як отримати фірмові стикерпаки та шопери цифрових амбасадорів від Дія.Освіта 📲



Що буде, якщо кожен з нас стане цифровим амбасадором 🤖
Цифрові амбасадори: як зробити життя людей легшим просто зараз 👩‍💻




Передайте далі: добірки серіалів для ваших рідних, друзів, колег та знайомих 🙌

👵 Для батьків, бабусь та дідусів 

Дивіться за лінком https://osvita.diia.gov.ua/courses/komunalka-online




В освітньому серіалі ви дізнаєтеся, як оплатити комуналку, не виходячи з дому. Оплатити комунальні платежі тепер можна онлайн, заощаджуючи час.

Є вдосталь варіантів це зробити, адже зручно сплачувати на сайтах комунальних підприємств, за допомогою платіжних сервісів та на сайтах чи в мобільних застосунках банків.


Дивитися серіал



Сьогодні важко жити без електронної пошти, смартфона чи послуг онлайн. Навчитися цим користуватися ніколи не пізно. У пригоді стане освітній серіал. Переглянувши його, легко навчитися шукати в інтернеті інформацію, перевіряти її, замовляти ліки додому, поповнювати рахунок на телефоні та зареєструвати ОСББ онлайн. Упевнені, що ви знаєте, кому варто рекомендувати його переглянути.


Дивитися серіал

✏️ Для всіх, хто навчає



83% українських школярів змушені навчатися онлайн через російські атаки на енергетичну інфраструктуру України. Цей освітній серіал для вчителів допоможе зменшити негативний вплив війни на освіту та навчить, як давати учням не тільки знання й уміння, а й відчуття безпеки. Також у серіалі говоритимемо про нові інструменти для навчання, які можуть стати вам у пригоді, як-от використання штучного інтелекту.


Дивитися серіал



Це серіал про підтримку психічного здоров’я дітей під час війни. Він допоможе краще розуміти почуття та емоційні реакції дітей, правильно реагувати на несподівані ситуації та застосовувати методи заспокоєння для стабілізації власного стану й підтримки малечі.

Чому серіал важливо подивитися українцям?

  • Дізнаєтеся, як війна впливає на дітей і чим може допомогти спеціаліст.

  • Отримаєте рекомендації, як правильно побудувати спілкування з дитиною.

  • Навчитеся розпізнавати посттравматичний стресовий розлад за його симптомами.

  • Розвинете навички підтримки психічного здоров’я дітей під час навчання.

Дізнаєтеся, як застосовувати прості практики для відновлення власного спокою та стабілізації стану дітей, формування психологічної стійкості.


Дивитися серіал

👨‍👧‍👦 Для тих, у кого є діти




Підлітковий вік без зайвих переживань: серіал про особисту безпеку від Дія.Освіта. За даними Unicef, 67% дітей в Україні стикалися з проблемою цькування. Цей серіал містить дієві поради для боротьби з булінгом, кібербулінгом, залякуванням, погрозами, кіберпереслідуваннями, насильством у житті та мережі. Зберігайте нервові клітини, дізнайтеся, як підлітку побудувати екологічні стосунки в житті та мережі.

Експертка серіалу — ведуча Телебачення Торонто Саша Гонтар у 10 серіях розповідає:

  • Як реагувати на шеймінг

  • Що робити, якщо ви чи ваші друзі зіткнулися з булінгом або кібербулінгом

  • Як реагувати на сексуальні домагання

  • Як розпізнати червоні прапорці в стосунках.


Дивитися серіал



На бізнес витрачають гроші, щоб заробити більше грошей! Але не все так просто: справа стає прибутковою, коли ви вмієте управляти своїми коштами. Для цього є фінансова модель і планування, аналіз доходів-витрат, модель монетизації бізнесу, CRM-система та стратегія продажів. Дізнайся про базові фінансові поняття, без яких неможливо почати бізнес.

Це четвертий модуль серіалу. Загалом «Підприємництво для школярів» містить 6 модулів, кожен з яких має інформацію про окремі питання ведення бізнесу: ідея, продукт і маркетинг, управління командою, фінанси й продажі, презентація продукту різній аудиторії, юридичні аспекти бізнесу.


Дивитися серіал

Також, можливо, буде корисно ознайомитися з гайдом Загальні стратегії самодопомоги, який містить техніки для самозаспокоєння від Вануі Мартиросян — психологині, яка профільно займається ментальною реабілітацією дітей, постраждалих від війни.



Станьте цифровим амбасадором — отримайте круті призи фірмового мерчу Дія.Освіта 😍

Станьте цифровим провідником для своїх друзів, родичів та знайомих у межах місяця цифрової грамотності. До 20 грудня поділіться в сторіз в інстаграмі тим, як ви допомогли іншим інформацією про цифрові технології з обов’язковою відміткою акаунту Дія.Освіта та #цифровийамбасадор.

Серед учасників, які виконали всі умови, розіграють фірмовий мерч від Дія.Освіта. переможців буде відібрано за допомогою random.org та оголошено 21 грудня 2023 року на сторінці Дія.Освіта в інстаграмі.

Ставайте цифровими амбасадорами для ваших родичів, друзів, колег та знайомих уже зараз. Поділіться знаннями та зробіть життя людей легшим та приємнішим з діджитал-інструментами!




Про Дія.Освіта

Дія.Освіта — це понад 150 освітніх продуктів едьютейнмент-формату про найзатребуваніші професії на ринку праці, симулятори з реальними задачами, подкасти, вебінари, гайди. Наразі на Дія.Освіта освітні серіали — від ландшафтного дизайну до баристи, від графічного дизайнера до пекаря, від проєктного менеджера до пакувальника. Також на платформі залишаються доступними освітні серіали із цифрової грамотності чи кібербезпеки. Абсолютно всі вони є безоплатними та доступними всім охочим. І завжди такими залишатимуться.

Платформу оновлено з ініціативи Міністерства цифрової трансформації за підтримки Google.org та Фонду Східна Європа.




Нашому суспільству в цьому напрямку ще працювати дуже і дуже багато... віримо, що напрацювання бібліотекарів надихнуть пізнати особливих людей серцем і не триматися за архаїчні стереотипи.
 

Цей матеріал підготував БібліоХаб, ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) спільно з ГО"ІРЦМБ" (ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ "ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК") та ПЄІ (Пункт Європейської інформації) при Інтернет-центрі КЗ"Буської  публічної бібліотеки" посилаючись на https://mail.ukr.net/desktop#readmsg/17008338324259653440/f0 

Читайте також по темі



 

Немає коментарів: