вівторок, 27 лютого 2018 р.

Анонс презентації нової книги






Нові книги
«Мойсей»

Прийми  ж сей спів, хоч тугою повитий,

                                         Та повний віри; хоч гіркий, та вільний;                             

Твоїй будущині задаток, слізьми злитий,

Твойому генію мій скромний дар весільний.

«Мойсей». [Пролог]

 

 

Такими словами, сповнені глибокою вірою, у щасливе майбутнє українського народу Іван Франко промовляє до нас у Пролозі поеми.

І цілком слушно, Д.Павличко аналізуючи сучасні акценти поеми стверджує, що «… за Франком, Україна встане, воскресне не як фольклорне, етнічне видиво, а насамперед як держава. Автор «Мойсея» чи не вперше в українській поезії веде мову про відродження нашої державності, аргументуючи це не тільки спогадами про самостійне минуле України, а й природним правом великого й освіченого народу на своє незалежне буття.»

Як велику шану генієві українського письменства, з нагоди його 160-річчя від дня народження Львівський національний університет ім. І.Франка в 2017 р. поему «Мойсей» видав мовою оригіналу та в англійському перекладі, що дає можливість цей шедевр донести до англомовного читача.

Книга має 312 сторінок, високохудожнє оформлення, грунтовні статті Б.Тихолоза, Д.Павличка, Р.Яціва, цікаві відомості про перекладачку «Мойсея» Віру Річ, які подала Р.Зарівчак тощо. В книзі подані відомості із життя І.Франка, глибокий літературознавчий аналіз поеми.

На наше глибоке переконання читацька аудиторія цього видання буде знаковою нинішнього часу.

 

Найближчим часом відбудеться англо-українська презентація цієї книги, на книжковому блозі "Книжкові презентації" http://buskradio.blogspot.com/http://buskradio.blogspot.com/

                                              Адам Тарновський

 


Немає коментарів: