четвер, 8 лютого 2018 р.

З ініціативи бібліотеки у Буську встановлять унікальну мережу відеонагляду і почнуть ремонт палацу Бадені


Як повідомляє часопис "Воля народу", на черговому засіданні сесії  Буської міської ради, яке відбулося 31 січня 2018 року,  ухвалено низку важливих рішень і затверджено Програму соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2018 рік.
Особливої уваги заслуговують рішення щодо виділення на ремонт палацу Бадені 500 тис гривень і встановлення унікальної системи  відеоспостереження у місті.
На 2018 рік у бюджеті міста передбачено 500 тис.гривень на реставраційні роботи з ліквідації аварійного стану пам’ятки архітектури місцевого значення “Палацу Бадені XIXст.”.


 Ці кошти спрямують на заміну покрівлі споруди та часткову заміну зруйнованих дерев’яних конструкцій даху. Це перший етап – зупинити руйнування, а вже після можна планувати інші роботи.


Другим на порядку денному було питання про конкурс з відборупідприємств для встановлення системи відеоспостереження у місті Буську. Міський голова Ростислав Сліпець розповів, що попередньо заплановано змонтувати у райцентрі не менше 20 камер, які будуть об’єднані однією мережею та працюватимуть онлайн цілодобово. Згодом до мережі можна підключати додаткові камери.
Обладнання передбачатиме і спеціальні програми для розпізнавання номерних знаків автомобілів та навіть облич. Саме камери з аналітикою визначення номерних знаків, як свідчить практика, полегшують роботу при розшуку автомобілів.
Інформація з такої мережі транслюватиметься у Буське відділення поліції. У міській раді навіть обрали депутатську комісію для вивчення усіх технічних деталей та організації конкурсу на цей проект. Відзначимо, що проект справді актуальний, він допоможе вберегти місто від зловмисників, які крадуть або руйнують смітники, лавки і клумби і є логічним продовженням публікації IA ZIK від 4 січня 2017 року  

у якій зокрема йшлося про таке: "А для того, щоб наблизити місцеву владу до шведських стандартів і впритул зайнятись порятунком палацу Бадені, з трьох камер на місці події йшла пряма трансляція відео за технологіями американської компанії WOWZA MEDIA SYSTEMS, яку можна було переглядати на бібліотечному блозі www.buskl.blogspot.com"

 


РЕДКОЛЕГІЯ БЛОГУ

Немає коментарів: