вівторок, 20 лютого 2018 р.

Лише кмітливим підкоряється вільна зона Wi-Fi

Публічний простір "Німецький бік", створений з ініціативи Інтернет-центру Буської бібліотеки, з кожним днем стає популярнішим серед мешканців Буська різного віку.

Своєрідний скелет його утворює вільна зона WI-FI бездротового доступу до мережі Інтернет.  Хоча надійну роботу цієї зони забезпечують два провайдери ЛФ СП "ІНФОКОМ" і місцеве ПП "ВІТЕЛЕКОМ" через ОВЛЗ та через радіоканал, однак через несертифіковані гаджети з неліцензійним програмним забезпеченням певна категорія користувачів інколи має проблеми з безкоштовним під'єднанням до Інтернету.

 До такої категорії користувачів аж ніяк не належить першокласник Буської гімназії ім.Є.Петрушевича при ЛНУ ім. І.Франка Денис Петришин. І планшет і смартфон у нього відповідають усім нормативам. А розумом Денис вдався у свою маму Наталію, яка свого часу виявляла значні успіхи у вивченні інформатики у цій гімназії.

Завітавши у читальний зал бібліотеки, кмітливий хлопчина

 

 за допомогою свого планшета швидко вивчив структуру зони WI-FI, почергово під'єднався до сегментів DEUTSCHE SEITE і DEUTSCHE SEITE #2 , виміряв швидкість кожного з них.

 

Знайшовши блог Буської бібліотеки Денис відшукав там фото своєї бабусі Ганусі, яке продемонстрував присутнім у залі читачам  і бібліотекарям.

 

 

 Це тоді, коли деяким нашим відвідувачам бібліотекарі вимушені допомагати налаштуватись на вільні хвилі  WI-FI

 

Немає коментарів: