четвер, 4 квітня 2019 р.

Бібліотечна адвокація у Міжнародний день Інтернету

Бібліотечна адвокація в дії

Сьогодні, 4 квітня, у Міжнародний день Інтернету, готуючи сніданок на кухні, о 7.10  увімкнула прймач і почула "Ранкову панораму" Львівського  радіо.  У  ній йшлося про досвід використання центральної дитячої бібліотеки на вулиці Мулярській у Львові для організації креативних  подій.

#Ранкова_панорама

Обмін одягом в бібліотеці на Мулярській. 7 квітня 14.00 - 16.00. Долучайтесь!
Анастасія Введенська(Nastya Vvedenska), Мар'яна Гусак - ініціатори заходу, бібліотекарі.

Анастасія Введенська та Мар'яна Гусак не переставали запрошувати до себе, на 4--й поверх книгозбірні, де 7 квітня відбудеться обмін одягом. Передача була в прямому ефірі, інтерактивні дзінки вривались у ефір. Доздвонювачі ставили несподівані запитання, одна жінка попросила дозволу провести лекцію про Квітку Цісик, у якої саме тоді був день народження. Мені зразу на згадку прийшло ім'я нашої Іванки Мигаль, котру по праву можна назвати старшою музичною сестрою Квітки. (Про нашого соловейка, Іванку Мигаль, можна ознайомитися тут http://buskl.blogspot.com/2014/07/77.html )

 Все тривала й тривала цікава розповідь про публічний простір бібліотеки на Мулярській, та раптом наступний додзвонювач цинічно заявляє:

- Чому бібліотеки не запрошують спортсменів, тренерів? Вони тільки медалі получають і  розбігаються ! Давайте бібліотеки запрошувати спортсменів ...


 

  А це нагода застосувати адвокацію бібліотек. Адже бібліотечна адвокація це є дієвість втілення в результат.

Такого результату досягнула наша Буська бібліотека, створивши креативний проект "Коридор в майбутнє" та публічний простір "Німецький бік" (безкоштовний Wi-Fi ).

 

Володимир Киц, спортсмен європейського рівня відвідує бібліотеку ще з 2001 року. Він належить до тих користувачів, які за допомогою послуг Інтернет-центру змогли просунутись в житті і не забули про це.

Тож, довідавшись про колекцію прапорів країн ЄС у довгому бібліотечному коридорі, пообіцяв, що привозитиме з спортивних арен європейських країн разом зі спортивними трофеями національні прапори.

Подивіться на церемонію вручення шотландського та іспанського прапорів.

 




А на фото внизу наш параолімпієць Антон Дацко смакуючи книжкові смаколики принагідно скористався Wi-Fi, щоб продемонструвати цікаві миттєвості свого подолання "крутої крем'яної гори".

 У численних зарубіжних поїздках він звик до такого сервісу. http://buskl.blogspot.com/2017/02/blog-post_24.html

Детальніше про спортсмена параолімпійця у бібліотеці  http://buskl.blogspot.com/2015/05/blog-post_15.html 

Антон і нагороди показав і пригостив усіх присутніх у бібліотеці заморськими цукерками. 

 

Провідний тренер, денутат районної ради  Михайло Гаєвський, колишній вчитель фізкультури  проводить екскурсії з дітьми спортовцями в креативно оздобленому бібліотечному коридорі серед спортивних і національних прапорів країн ЄС 





 

Бібліотечний громадський простір діє для добровольців з АТО, для пенсіонерів і для майбутніх спортсменів з дорослої групи ДНЗ "Лелеченя" http://buskl.blogspot.com/2019/03/blog-post_27.html

Бувають і гості з майбутнього у бібліотеці 

  Лише кмітливим підкоряється вільна зона Wi-Fi у бібліотеці http://buskl.blogspot.com/2018/02/wi-fi.html 

Це усе - нові бібліотечні послуги

Марія Литвин, методист Буської РЦБС






Немає коментарів: