вівторок, 26 січня 2021 р.

Бібліотечний креативний простір

1. Бібліотечний креативний простір створений Інтернет-центром Буської бібліотеки успішно діє впродовж останніх трьох років. Розташований він у бібліотечному коридорі й носить назву "Коридор в майбутнє"


Цей креативний простір стартував 11 травня 2017 року, в день ухвалення Радою Європейського Союзу  безвізового режиму України з ЄС  . 

Ідея створення креативного простору в бібліотечному коридорі виникла ще 27 травня 2016 року, під час відкриття пункту Європейської інформації  при Буській бібліотеці. Вже стало доброю сімейною традицією дарувати прапори ЄС у бібліотечний коридор - креативний простір №1. Зокрема, найбільшу кількість європейських стягів подарували сім'ї Ціхоцьких та Огороднік. На другому місці лідирує сім'я відомого спортсмена європейського рівня Володимира Кица.


Креативний простір "Коридор в майбутнє" створений Інтернет-центром користується великою популярністю: люди старшого віку тут презентують книги

  

школярі проводять канікули, а малеча полюбляє приходити сюди на екскурсії

У кожного експоната своя історія, її розкаже і покаже найкращий гід Любов Огороднік
 


Юні спортовці уважно слухають свого наставника, тренера Михайла Гаєвського




2.Публічний простір "Німецький Бік", створений наприкінці 1990-х років з ініціативи Інтернет-центру довкола Буської бібліотеки  див. http://publicspace.in.ua/ )

 

Своєрідний скелет його утворює вільна зона WI-FI бездротового доступу до мережі Інтернет.  Хоча надійну роботу цієї зони забезпечують два провайдери ЛФ СП "ІНФОКОМ" і місцеве ПП "ВІТЕЛЕКОМ" через ОВЛЗ та через радіоканал, однак через несертифіковані гаджети з неліцензійним програмним забезпеченням певна категорія користувачів інколи має проблеми з безкоштовним під'єднанням до Інтернету.


 Deutsche Seite або Німецький Бік

 Таку назву місце зустрічі активістів громадських організацій, читачів бібліотеки, звичайних мешканців отримало від історичної назви південного передмістя, у якому і розташована Буська бібліотека. Провінційна бібліотека взялась втілювати у життя гасло видатного американського бібліографа Мелвіла Дьюї про перетворення книгозбірень зі сховищ у життєдайні струмки інформації до кожної домівки. Так у Буську, на Німецькому боці завирувало культурне життя, пробуджувалась пам'ять про європейське минуле і будувались нові перспективи (див. http://zik.ua/…/u_busku_virtualnyy_putivnyk_kladovyshchamy_… ).

Нині в цілому світі панує пандемія COVID-19, локдаун які докорінно змінили життя бібліотекарів та користувачів. Життя бібліотек під час карантину набуло нової якості.

 Інтернет-центр Буської бібліотеки швидко адаптувався сприйняв ситуацію та усвідомив виклики. Визначив найважливіше з'ясувавши, які навички, знання та завдання можуть допомогти якісно виконувати роботу дистанційно, здійснив ревізію можливостей та наявних трудових, технологічних і технічних ресурсів. Тепер користувачі мають змогу під час коронавірусної пандемії у віддаленому режимі вдень і вночі читати онлайн. Сьогодні бібліотека всюди, перейшовши в режим онлайн-трансляцій, вона іде в народ.

Про це у відеосюжеті нижче 

 


Друзі! Опановуймо нові практики онлайн-згуртованості, сприяємо партнерству та створюймо нові можливості для життя наших громад.


Читайте також

Осінні канікули, бібліотека, конкурси  

Бібліотечна адвокація у Міжнародний день Інтернету 

Лише кмітливим підкоряється вільна зона Wi-Fi  



Цей матеріал підготував ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) при Інтернет-центрі Буської бібліотеки

Немає коментарів: