понеділок, 22 листопада 2021 р.

Бібліотечна робота під час червоної зони карантину

 На території Львівської області, згідно індикаторів визначення рівнів епідемічної небезпеки та рішенням Державної комісії ТЕБ та НС запроваджено "червоний" рівень.

Але так уже повелося, що наші користувачі, ані дня без читання! Хоча й читання буває різне: офлайн і онлайн, так само і читачі: реальні та віртуальні. Одним з наших читачів є відомий бузецький художник іконописець Петро Бербека

Куди б не закинула його доля, (він постійно перебуває у відрядженнях, реставрує церкви і костели ... ) Петро Бербека завжди залишається читачем ОНЛАЙН БІБЛІОТЕКА БУСЬКОЇ ГРОМАДИ  

Вчора він потрапивши у Публічний простір "Німецький Бік" вільно зловив Wi-Fi й дистанційно дізнався новини про нові надходження.

Серед одержаних книг з ЄС від колишніх жителів Буська  Йоли Кухарської-Пуцик і Казимира Круковського та Магди Возняк, його погляд зупинився на двох дорогих його серцю книгах.

  Це книга про іконопис та про Яна Павла II.


Сьогодні день добрих справ, який щорічно відзначається у понад 100 країнах світу. Бібліотечна спільнота долучається до всесвітнього благодійного руху.
.

І так уже повелося, що й наші бібліотекарі також ані хвильки без читання. Читають усі та всюди й формат не має значення.

Просто на сходах перед бібліотечним коридором бібліотекарка села Соколівка, Ганна Дендюк,  на своєму смаркфоні скориставшись Wi-Fi читає електронну книгу  ЗОЛОЧІВЩИНА ЇЇ МИНУЛЕ І СУЧАСНЕ


Видавництво 1982 року в NEW YORK - TORONTO - CANBERRA

Цієї книги в паперовому варіанті немає в бібліотеці. Отож, у вільну хвилинку читаємо онлайн.

Завдяки багаторічній онлайновій співпраці з колишніми мешканцями Буська, а нині жителями ЄС віднайдено цікаві посилання в інтернеті. На електронні звернення наших громадян котрі шукають свій родовід рекомендуємо посилання. 
Свій родовід знайдете тут https://skany.przemysl.ap.gov.pl/show.php?zesp=2441&cd=0...


 https://www.facebook.com/photo/?fbid=4536087873153739&set=a.794709660624931 

Опрацьовуємо і розшифровуємо

 НЕВІДОМІ СВІДЧЕННЯ СТАРИХ ДОКУМЕНТІВ

   

Постійно беремо онлайнову участь у вебінарах організованих завідувачкою НМВ ЛОУНБ, координаторкою РТЦ Оленою Шматько.

Переймаємо досвід у бібліотек сусідів Радехова і Ходорова

Також беремо участь в міжнародних конференціях

 Progress Foundation з Румунії ‒ бібліотеки та бібліотечні асоціації чотирьох країн Чорноморського регіону – Вірменії, Республіки Молдова, Румунії та України – впроваджують цей проєкт у своїх місцевих громадах у 2021-2022 рр. Оскільки зміни та інновації є більш досяжними, коли ми об’єднаємося, проєкт не лише розвиває партнерство між чотирма країнами, але має на меті зміцнити місцеві громади та збагатити можливості співпраці завдяки партнерству між публічними бібліотеками та місцевими громадськими і неурядовими організаціями.



Цей матеріал підготував ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) спільно з ГО"ІРЦМБ" (ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ "ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК") та ПЄІ (Пункт Європейської інформації) при Інтернет-центрі КЗ"Буської  публічної бібліотеки"

 

Читайте також

Карантин. Бібліотека. Діти.  

Інтернет-центр Буської бібліотеки і діти 

Осінні канікули, бібліотека, конкурси  

Європейські канікули у бібліотеці



Немає коментарів: