четвер, 1 червня 2017 р.

Інтернет-центр Буської бібліотеки і діти


Міжнародний день дітей - одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було прийнято в 1925 році на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, у Женеві. Історія замовчує, чому це дитяче свято було вирішено відзначати саме 1 червня. За однією з версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у цзе (Фестивалю човнів-драконів), дата якого припала саме на 1 червня. Завдяки щасливому випадку, день збігся і з часом проведення "дитячої" конференції в Женеві.

За випадковим збігом обставин саме 1 червня 1999 року в невеличкій кімнаті на другому поверсі Буської дитячої музичної школи у присутності кількох учнів буських шкіл наша бібліотека стартувала в глобальній мережі Інтернет. Таку мождивість Буській книгозбірні, одній з перших в Україні і першій на Львівщині, надавав Міжнародний Фонд  "Відродження" , підтримавши  мій проект "Організація доступу Буської центральної районної бібліотеки імені Івана Котляревського до мережі Інтернет".

Участь буських дітей у численних конкурсах "Міжнародної освітньої та ресурсної мережі" (I* EARN), підтримана грантами численних міжнародних фондів від Японії до США, від Європи до Канади.

Про дітей в Інтернет-центрі за 18 років його існування читайте згодом




Марта Радіо 13 років з Буської ЗОСШ №2 розповідає, як ПЄІ та Інтернет-центр допомогли їй побувати в Кракові на зустрічі з Папою Римським з молоддю

2007 рік Буські гімназисти перед Інтернет-олімпіадою


2006 рік Буські гімназисти перед вікториною фотографуються в кабінеті мера


Настя Гачкевич - 13-літня перекладачка й гід з шведськими гостями нашого міста
Тиміш Довгань -  син львівського археолога верхи на леві в палаці Бадені

Немає коментарів: