вівторок, 29 травня 2012 р.

Короткий екскурс в історію створення Інтернет-центру

З травня 1999 року за підтримки Фонду Сороса Буська бібліотека вже мала доступ до Інтернету в рамках проекту, розробленого вчителем інформатики Богданом Володимировичем Литвином. Матеріальною базою для цього доступу був єдиний ПК зі сканером, принтером та модемом, який і до сьогодні ефективно використовується в читальному залі бібліотеки.


 Бажаючи розширити можливості, Богдан Литвин в квітні 2001 року подав проект на конкурс "Інтернет публічних бібліотек (LEAP)", який проводило Посольство США в Україні.  Цей проект привернув увагу авторитетного міжнародного журі.
 Рівно 11 років назад, 29 травня 2001 року до Буська завітала помічник радника Посла США Ольга Любиинецька. Результатом її візиту було визнання Буського району перспективним для впровадження інформаційних технологій. Заступника голови РДА  Мирославу Поремську запросили на семінар в Посольство США. А у вересні 2001 Буська ЦБС уклала першу грантову угоду  і в грудні в ній відкрився перший на Львівщині бібліотечний Інтернет-центр.
У червні 2002 року відбувся перший моніторинговий семінар. На цей семінар за досвідом приїхали численні представники з бібліотек області.

 Будь ласка, дивіться відеозвіт цієї далекої події

Минуло 13 років, бібліотека отримала 6 грантів від міжнародних донорів на загальну суму понад 150 тис. грн., сьогодні на черзі вже сьомий грант від програми "Бібліоміст", який дозволить оновити програмне забезпечення Інтернет-центру. Але про це читайте у наших наступних дописах.

                                                                  Марія Литвин, методист бібліотеки

Немає коментарів: