четвер, 5 липня 2012 р.

Година-реквієм "Збирач втрачених скарбів"

Сьогодні світлій пам'яті директора  Львівської національної галереї мистецтв, Героя України Бориса Возницького у Буській районній бібліотеці присвятили годину-реквієм. Вшанувати пам'ять останнього Галицького Лицаря і останнього Романтика прийшли представники влади, члени товариства "Бужани", працівники відділу культури, журналісти, бібліотекарі та краєзнавці.
Захід хвилиною мовчання відкрила директор бібліотеки Оксана Стецик. Присутні проглянули, скомпільований Інтернет-центром з відематеріалів телеканалів ЗІК і ТСН, документальний фільм про життя і творчість видатного мистецтвознавця, ангела-охоронця української культурної спадщини.

Зі спогадами про Бориса Возницького виступили керівник відділу культури та туризму Буської РДА Людмила Ціхоцька, голова товариства "Бужани" Зіновій Павлик, редактор Буського радіомовлення Леся Дацко та краєзнавець Тарас Дишкант.
Заступник голови районної ради Михайло Гаєвський та керівник апарату РДА Юрій Кондзірський високо оцінили його внесок у становлення Української держави, у музейну справу, а також у відновлення замків та збереження національної культурної спадщини.
Відділ культури показав фотоархів з життя Возницького, наданий газетою "Воля народу", а бібліотекарі - книжкову виставку.
Нижче прогляньте відеозвіт та світлини з цього заходу.









            
                                                                       Методист Марія Литвин

Немає коментарів: