вівторок, 4 грудня 2012 р.

Рецензія на книгу Олексія Толкачова "Омріяна Україна: ключ до майбутнього"

Маніфест української мрії
Цю  світоглядну брошуру мені нещодавно надіслав Президент Європейської Асоціації українців Олексій Толкачов  на згадку про участь у минулорічному Міжнародному конкурсі письмових робіт «Україна моєї мрії». «Омріяна Україна: ключ до майбутнього», яка цього року вийшла друком  у видавництві «Альфа Реклама», незабаром  зявиться у читальному залі районної бібліотеки.
У легкій публіцистичній формі автор аналізує сучасне становище України  і констатує відсутність національної ідеї, яка завжди зароджується у вигляді мрії. Він виділяє 4 колективних переконання у сфері національної свідомості, котрі позбавляють Україну перспективи. Це – приреченість буття, комплекс  жертви, комплекс меншовартості  та матриця ненависті. Подолати їх можна за допомогою любові, волі  та гармонії. Олексій Толкачов переконує, що для започаткування Омріяної України достатньо, щоб принаймні 5 відсотків населення України змінили свою свідомість, сприйняли цінність любові та спробували жити у відповідності до неї.
Далі автор популярно описує засади Нового Устрою, в основу якого кладе новітні досягнення в сфері науки, економіки, управління. Зокрема, згадує Григорія Сковороду з його ідеями про «споріднену працю», Тараса Плахтія з технологією «динамічної мережі без керівного ядра» в управлінні державою, Гюнтера Паулі з ідеями «синьої економіки», Олександра Богдановича – розробника текстології. На завершення він робить спробу описати  глобальну місію України в умовах нової світової реальності.
Залишається лише побажати молодому українському юристу Олексію Толкачову перемог на обраному  шляху. Хтозна, можливо, його праця стане маніфестом української національної ідеї. Перші кроки для цього він уже зробив. Отож, завантажуйте вже текст брошури на  www.svitoglyad.in.ua  і читайте, аналізуйте, мрійте.
                                              Богдан Литвин

Немає коментарів: