неділю, 27 січня 2013 р.

На сайті бібліотеки працює календар подій і тестовий каталог

На новому сайті Буської центральної районної бібліотеки ім.І.Котляревського ( https://sites.google.com/site/buskbooks/home )  запрацював календар подій (у правому верхньому кутку). Тож незабаром усі наші читачі заздалегідь знатимуть, що запланувала для них бібліотека. Як тільки план буде узгоджено і затверджено, ми неодмінно надамо його на суд загалу.
Не забуваємо і шанувальників звичайної паперової книги з когорти бібліотекарів і читачів. Тож у розділі "Фонди" сайту є тестовий вихід на примітивний електронний каталог бібліотеки, в якому розміщено 15 деяких тематичних розділів. Наразі читачі традиційних паперових видань можуть лише переглядати тестові списки літератури у них. Трохи згодом надамо можливість пошуку книг за автором чи назвою книги. Сподіваємось у першу чергу заповнити конкретною реальною інформацією розділ краєзнавчої літератури та інші "гарячі" розділи, які користуються попитом.
Читач зможе вдома заходити через Інтернет на бібліотечний сайт і, перш ніж вирушати в похід у районну бібліотеку, дізнаватись, чи є потрібне йому видання в книгозбірні. У подальших планах - виконання електронних замовлень. Адже до Інтернету тільки від Укртелекому сьогодні під'єднано понад тисяча домівок бужан, а інші шляхи дистанційного доступу до бібліотечної довідки відсутні. На сторінці Буської районної бібліотеки для дітей вже зараз демонструється досконалий каталог Національної бібліотеки для дітей.
Зазначимо, що для втілення цих "захмарних мрій" про кращий контакт з користувачем, використовуємо потужні "хмарні технології" GOOGLE.

Богдан Литвин

Немає коментарів: