пʼятницю, 17 січня 2014 р.

Круглий стіл "Шевченко і сучасність: готуємось до славного ювілею"




Цього року відзначаємо  200 – ліття великого українського поета,  борця та пророка  нації Т.Г.Шевченка. Відділом культури  та  бібліотеками Буської  ЦБС заплановано низку заходів до відзначення цієї  ювілейної дати. Сьогодні  в РНД відбулося засідання «за круглим столом»  на тему «Шевченко і сучасність: готуємось до славного ювілею». У ньому взяли участь бібліотекарі, працівники відділу культури, представники влади та ЗМІ. Захід відкрила керівник відділу культури та туризму Буської РДА  Людмила Ціхоцька. Галина Гораль, заступник директора ЦБС по роботі з дітьми, виступила з доповіддю «Шевченко сьогодні», в якій зробила акцент на актуальності та значимості творчості поета в наш час. Людмила Ціхоцька презентувала цікаву новинку – книгу Богдана Гориня «Шевченкіана у творчості Софії Караффи – Корбут», яка вийшла друком цього року.


Креативні та оригінальні пропозиції  щодо святкування 200 - ліття Великого Кобзаря прозвучали з вуст бібліотекарів із Ракобовт Марії Смолінської, Марії Карпій з Олеська та Галини Ковальчук з Куткора.
Бібліограф Буської ЦРБ Ганна Дончак зробила огляд «Кобзарів» різних років видань, які зберігаються у фондах Буської ЦБС. Вона розповіла про унікальні видання «Кобзарів», які існують сьогодні.
Своє бачення святкування славного ювілею висловили активний користувач Буської ЦРБ Роман Бучко та редактор часопису «Воля народу» Микола Іванців.

У роботі «круглого столу» взяв участь заступник голови  Буської РДА  Євген Кичурчак. Він подякував  учасникам заходу  за  роботу та за цікаві  пропозиції по відзначенню ювілею Т.Г.Шевченка.


Бібліотекарі розгорнули книжково-ілюстративну виставку


Завідувачка методично – бібліографічного відділу Буської ЦРБ  Леся Вовк
 

Немає коментарів: