четвер, 13 березня 2014 р.

НАЙКРАЩИЙ ЧИТАЧ УКРАЇНИ – 2014


Сьогодні у районній бібліотеці відбувся 2 етап Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія – 2014»  «Найкращий читач України» для учнів 6 – 8 класів. Він проводиться уже  традиційно бібліотеками з метою стимулювання в дітей інтересу до читання якісної сучасної дитячої літератури. У конкурсі взяло участь 17 дітей з 12 –ти шкіл Буського району.


 Особливістю цьогорічного конкурсу стало запровадження бібліотекарями Буської РДБ   тестової форми  оцінювання знань з літератури. Напередодні вони розробили тести для дітей 6, 7 та 8 класів за шкільною та позашкільною програмами. Впродовж 30 – ти хвилин діти самостійно відповідали на запитання, далі журі в складі керівника відділу культури та туризму Л. Ціхоцької , директора Буської ЦБС О.Стецик , заступника директора Буської ЦБС Г.Гораль , завідувачки методично – бібліографічного відділу Буської ЦРБ Л.Вовк та бібліотекаря Буської РДБ М.Мороз  опрацювало відповіді та визначило переможців. Ними стали шестикласниця  та семикласниця з Куткірської школи Юлія Ковальчук  і Семеренко Мар’яна, а також учень 8 класу Буської ЗОШ № 2 Віталій Лісовець. 



Програму заходу бібліотекарі Буської ЦРБ збагатили та доповнили цікавими елементами. Так, бібліотекар юнацької кафедри Буської ЦРБ Л.Цюпка розповіла дітям про постать  Т.Г.Шевченка, а також зробила огляд  розгорнутої  книжково – ілюстративної  виставки «Кобзар – книга, яка рятує націю», яка демонструється з нагоди 200 – ліття  Великого Кобзаря у читальному залі Буської ЦРБ. 


Багато  інформації про минуле нашого краю та видатних земляків почерпнули школярі  під час відвідин музейної кімнати «Мамина світлиця» районного народного дому та екскурсії краєзнавчим музеєм міста Буська, яку провела бібліограф ЦРБ Г.Дончак.   

                                                                    
         Підсумовуючи результати конкурсу та вручаючи відзнаки переможцям і учасникам, голова журі Л. Ціхоцька наголосила на великому значенні книги для збагачення інтелекту людини  та живого спілкування з літературою в наш комп’ютеризований час.
Л.Вовк, завідувачка методично – бібліографічного відділу Буської ЦРБ

Немає коментарів: