четвер, 21 серпня 2014 р.

У Буську вшанують Софію Караффу-Корбут

2014 рік у Буському районі проходить під знаком 90-річчя Софії Петрівни Караффи-Корбут – видатної  української художниці. Ще у 2013 році, на 25 сесії Буської районної ради було прийнято рішення про проголошення 2014 року Роком Софії Карафи-Корбут, було затверджено план заходів щодо належного вшанування пам’яті видатної мисткині. Основні заходи заплановані в місті Буську та в рідному селі Куткорі у день її народження 23 серпня.

В читальному залі Буської центральної районної бібліотеки розгорнута тематична книжкова виставка "Митець із світовим імям".  На ній представлені рідкісні видання про життя і творчість художниці:  "Графиня з Куткора" Оксани Доманської , "Незабутня Софія Караффа-Корбут " Орисі Матещук, "Графічна Шевченкіана Софії Караффи-Корбут " та "Любов і творчість Софії Караффи-Корбут " Богдана Гориня . 

У методичному залі районного Народного дому можна ознайомитися з експозицією ілюстрацій до творів Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Вишенського.




У суботу 23 серпня 2014 року в краєзнавчому музеї міста Буська пройде екскурсія на тему «Життя і творчість Софії Караффи-Корбут», а на цвинтарі  села Куткір відслужать панахиду за участі депутатів Львівської облради, Буської райради, представників інтелігенції району та області, куреня пластунів імені Караффи-Корбут, громади села Куткір.


Богдан Литвин

Немає коментарів: