вівторок, 23 грудня 2014 р.

СТЕПАН БАНДЕРА – СИМВОЛ НАЦІЇ



Сьогодні у читальній залі Буської ЦРБ за участю працівників районної бібліотеки та відділу культури і туризму Буської РДА відбулася година історії «Степан Бандера – символ нової епохи». Вона була присвячена  106 – ій річниці з дня народження Великого українця, світоча нації, Провідника ОУН – УПА Степана Бандери.

У вступному зверненні, котре виголосила завідувачка відділу культури і туризму Людмила Ціхоцька, прозвучали слова про високу честь називатися бандерівцем, особливо сьогодні, в такий складний для України час. Бо перш за все бандерівець – це патріот! 

 З біографією С.Бандери,  видатної історичної та політичної постаті, присутніх ознайомив головний спеціаліст відділу культури та туризму Ігор Стефанюк.


А бібліограф Буської ЦРБ Ганна Дончак провела огляд книжкової виставки «Степан Бандера – символ нової доби», яку бібліотекарі підготували до заходу. Основу виставки складають історичні, художні та документальні матеріали про діяльність С.Бандери і  ОУН – УПА. Детальніше бібліограф розповіла про книгу Галини Гордасевич  - документальну розвідку «Степан Бандера: людина і міф» та нові документальні дослідження відомого історика Данила Яневського «Проект «Україна».

Леся Вовк, завідувачка методично – бібліографічного відділу Буської ЦРБ

Немає коментарів: