середу, 22 квітня 2015 р.

Увага конкурс! Екологи просять школярів допомогти з пошуком унікальних куточків України



Дендропарк "Олександрія". Фото pryroda.in.ua

Міжнародна благодійна організація "Екологія-Право-Людина" та студентська організація "Дружина охорони природи "Зелене Майбутнє" оголошують учнівський конкурс "Зелені перлини", який має на меті виявити унікальні куточки нашої крани, що потребують захисту. За словами активістів, на території України створено понад 8 тисяч об’єктів природно-заповідного фонду: від великих національних природних парків до незначних за площею пам’яток природи (окремі старовікові та меморіальні дерева, джерела, кургани тощо).

"Проте для більшості областей ніколи не видавались довідники природно-заповідного фонду, відсутні спеціальні інтернет-сайти", - пояснюють активісти-природоохоронці.Наразі вони почали створювати сайти про природно-заповідні об’єкти кожної області. Зокрема, уже працюють інтернет-довідники для Київської, Херсонської та Луганської областей. Планується створити аналогічні сайти для всіх інших областей.

 "Зважаючи на це, ми запрошуємо учнів та вчителів долучитись до вивчення природних перлин вашої області. Ми розраховуємо, що саме учні із їхньою допитливістю зможуть зібрати відомості про цінні природні території свого краю", - йдеться в повідомленні.

 Конкурс проходитиме у 2 етапи: квітень-травень 2015 року та червень-вересень 2015 року.Для участі у конкурсі, учасникам потрібно дізнатись та зібрати інформацію про заказники, пам’ятки природи або інші природоохоронні території, розміщені в околицях їх населеного пункту.   "Якщо природно-заповідних об’єктів поряд з вашим населеним пунктом або у ньому немає – це причина ретельно роздивитись навколо і подумати що на вашій Малій Батьківщині заслуговує стати пам’яткою природи", - наголошують організатори конкурсу.Учасники можуть себе проявляти як окремо у першому чи другому етапі, так і в обох етапах. Кількість робіт від учасника не обмежується.Для участі у конкурсі треба до 30 травня або до 30 вересня (для другого етапу)  надіслати зібрану інформацію і фотографії на електронну адресу pzf.regions@gmail.com, або у спеціально створені у соцмережах групи: у ВК та Facebook. Усі надіслані матеріали активісти обіцяють додати до спеціальних інтернет-сайтів про заповідні території областей. А переможців конкурсу нагородити тематичними призами.

Українська правда. Київ 


Немає коментарів: