середу, 3 лютого 2016 р.

У трьох бібліотеках Львівщини відкриють пункти європейської інформації

 У Буській центральній районній бібліотеці ім. І. Котляревського, Рудківській бібліотеці для дорослих, Стрийській центральній міській бібліотеці ім. М. Шашкевича за підтримки програми ЄС «Еразмус +» (Жан Моне) відкриються пункти європейської інформації (Пункти ЄІ).

Вони діятимуть три роки в рамках проекту Української бібліотечної асоціації (УБА) «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках». Про це повідомляє керівник Інтернет-центру Буської бібліотеки Богдан Литвин.

Проект передбачає активну роботу бібліотек з популяризації знань про ЄС та надання інформаційно-просвітницьких послуг мешканцям місцевих громад районних центрів, невеликих міст і селищ України.

Довідка ІА ZIK.

У листопаді 2015 року УБА оголосила конкурс на участь у проекті. Заявки подали 163 бібліотеки з усіх областей України. Конкурсне журі відібрало 83 бібліотеки , у яких в 2016 році буде створено Пункт ЄІ. Перемогу Буській бібліотеці забезпечила заявка ГО «ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК» з намаганням відновити діяльність Європейської організації міст-лелек (ESCO).

Детальніше про проект можна дізнатись тут  або завантажити презентацію про проект та його переваги для книгозбірень тут.

(За матеріалами ЗІК 3 лютого 2016 року 10:45)

Немає коментарів: