пʼятницю, 14 жовтня 2016 р.

ЗАВДАННЯ БІБЛІОТЕК ЛЬВІВЩИНИ В КОНТЕКСТІ ЗУСТРІЧІ З ГОЛОВОЮ ЛОДА ОЛЕГОМ СИНЮТКОЮ

13 жовтня 2016 року в приміщенні актової зали ДУ "Львівська політехніка" численна делегація  бібліотекарів Львівщини вдруге зустрілася з очільником Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою. 

Оскільки зустріч відбувалася на передодні Дня захисника України, промовець відзначив значний вплив галицької духовності, книжки і бібліотек на формування патріотизму українського народу. Лише завдяки цьому в сучасній Україні склалася ситуація при якій тисячі свідомих західно-українських патріотів мужньо захищають східні кордони незалежної держави.

Аналізуючи кадровий та професійний рівень працівників книгозбірень, Олег Синютка наголосив на тому, що багаторічний досвід слід використати для відповіді на сучасні виклики до бібліотек. Зокрема, він попросив визначитися з пріоритетами "комп'ютер-книжка", "формуляр-послуга".

Олег Синютка закликав виявляти ініціативу і надати допомогу українській державі в реформуванні сфери культури. Поточним завданням є повернення читача в бібліотеку. Тільки в такому випадку держава неодмінно після армії, освіти та медицини подбає про підвищення зарплати бібліотекарів. На завершення він висловив оптимізм, що задумане вдасться.

Марія Литвин, методист Буської РЦБС

Немає коментарів: