пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

Різдв'яний подарунок від проекту "Візит на батьківщину предків"

Проєвропейський проект ПЄІ та Інтернет-центру Буської бібліотеки  "Візит на батьківщину предків" вже понад сім років відомий у багатьох країнах Європейського Союзу. Широкого розголосу він набув у першу чергу через своїх учасників, колишніх мешканців міста Буська та їх нащадків - людей небайдужих до нашого краю, його історії і навіть сьогодення. 

 

ЗМІ ZIK.UA та Медіа-центр  "НАД БУГОМ", Буський медіа-портал також сприяли розвитку міжнародної співпраці в межах проекту задля нашого рідного 920-літнього міста, публікуючи на своїх електронних і паперових шпальтах короткі повідомлення. А розгорнуті матеріали від поляків, німців, шведів, опубліковані на сторінках краєзнавчих сайтів "Видатні люди Бузеччини"  та "Архітектурні пам'ятки Надбужжя "  і цього бібліотечного блогу. 

Особливої популярності проект набув через підтримку його відділом культури Буської РДА і районною організацією Всеукраїнського товариста "Просвіта" імені  Тараса Шевченка: жоден форум краєзнавців-літописців Бущини не залишав поза увагою публікації зарубіжних краєзнавців - наших колишніх земляків.

 

Європейські учасники  щоденно цікавляться життям своєї малої батьківщини і бібліотеки, а при нагоді відвідують Буськ і надають книгозбірні інформаційну підтримку. Містяни добре пам'ятають візити Надії Мигаль і Нільс Анкартрона з Франції, Тадеуша Цвена та Терези Білєцкої-Шиманської з Польщі.

 

Син відомого буського фотографа Казимир Круковскі https://buskfamouse.io.ua/s971279/fotograf_marian_krukowski вже передавав бібліотеці літературу для вивчення польської мови. Цьогоріч напередодні Різдва, яке українці святкуватимуть спільно з католиками і протестантами, пан Казимир надіслав посилку. А у ній зразковий набір комплектування медіатеки: книги і аудіокниги, каледарі, ілюстровані посібники. І головне, є Біблія.

 





Марія Литвин, координатор пункту Європейської інформації Буської бібліотеки

Немає коментарів: