суботу, 12 травня 2018 р.

ГОСТІ З СТОКГОЛЬМА У БУСЬКУ

 

 

Ця група шведських туристів з екскурсоводом Софією Герич ще в квітні виявила бажання відвідати наше місто. Тривалий час вони намагались вийти на контакт з відповідальними представниками від влади і громади.
Лише завдяки злагодженій роботі пункту Європейської інформації Буської бібліотеки, громадських активістів та за підтримки місцевого самоврядування 5 шведів 12 травня 2018 року мали можливість оглянути територію палацу Бадені. 

 

 

 

 

Туристів зі Стокгольма цікавлять життєві стежки співвітчизниці Аліси Анкертрони, яка 107 років тому покинула береги Стокгольмської бухти, заквітчаної закоханим у неї Людвігом Бадені та оселилась у нашому місті. Опинившись в коловороті подій, особистих трагедій і на зламі епох, горда, розумна і красива жінка змогла вистояти у непередбачуваних обставинах, виховати кількох дітей. Її історична постать стала символом єдності європейських народів у двох світових війнах.


Шведський Інститут у Львові в особі Sonia Engstrom докладає значних зусиль для популяризації Аліси Бадені (Габсбург) Сподіваємось, що згодом буде створена документальна стрічка про шведські сторінки нашого міста та інших міст Європи, об'єднаних довкола її імені.
Це буде у майбутньому, а сьогодні розчулені мешканці Стокгольма подарували добровільному гіду, юристу Буської міської ради Назар Михайлюк , путівник по шведській столиці у знак вдячності за екскурсію.

 На прощання пообіцяли протоптати сюди постійно діючий маршрут Швеція-Україна. І ніби підтверджуючи щирість їхніх намірів в неділю на всій території України спала спека. То скандинавський циклон ніс нарешті такі  очікувані дощі.

 

Богдан Литвин, керівник Інтернет- центру Буської РЦБС

Немає коментарів: