четвер, 25 березня 2021 р.

Життя в бібліотеці під час локдауну не припиняється

 Цими днями відзначаємо 382 роки з дня народження видатного державного діяча, просвітителя, дипломата, мецената, першого українського гетьмана Івана Степановича Мазепи.



Іван Степа́нович[1] Мазе́па (Коледи́нський)[2] (20 березня [30 березня] 1639, Мазепинці або ж, за іншими даними, 29 серпня [8 вересня] 1639, Біла Церква[3] — 21 вересня [2 жовтня] 1709[4] за іншими джерелами, у ніч з 21 на 22 вересня[5], Варниця) — український військовий, політичний і державний діяч. Гетьман Війська Запорозького, голова козацької держави на Лівобережній (16871704)[6] і всій Наддніпрянській Україні (17041709)[7]. Князь Священної Римської імперії (17071709). Представник шляхетського роду Мазеп-Колединських герба Курч із Київщини.
 
Хай про Мазепу спів мій лине,
Хоч він був пан, та серце мав.
За суверенність України
Боровся він і в цім був прав.
 
З такими словами п'ять років тому поріг Інтернет-центру Буської бібліотеки переступив Іван Андрійович Бак
 
 

Сьогодні, 25 березня 2021 року запроваджено лок-даун майже в усій Україні. У Львівській області через різке зростання захворювань  на коронавірус комісія з надзвичайних ситуацій продовжила посилений карантин до 4 квітня 2021року.
 Інтернет-центр Буської бібліотеки швидко адаптувався, сприйняв ситуацію, визначив які навички, знання та завдання дозволяють якісно виконувати роботу дистанційно. Маючи можливості та наявні трудові, технологічні і технічні ресурси постійно працює онлайн.
А саме:
22 березня 2021 р., долучилися до онлайнової конференції «Роль бібліотек у цифровій інклюзії», з 10.00 до 13.00 на платформі Zoom.Ця конференція є складником національної програми в Україні у межах Європейського тижня цифрової освіти ALL DIGITAL WEEK.

Організаторами були:

  • ВГО Українська бібліотечна асоціація, Секція «Бібліотека – на допомогу особам з інвалідністю та людям похилого віку»
  • Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека
  • Компанія «Хуавей Україна»
 У виступах учасників розкриті теми: цифрові навички для осіб з інвалідністю та людей похилого віку на базі бібліотек; створення адаптованого інформаційного ресурсу для людей з інвалідністю; бібліотека – інклюзивний простір для спілкування та дозвілля.   А на 26 березня 2021 р. зареєстровано участь у онлайн-марафоні "Цифрова грамотність людей та спільнот", який також відбудеться з  11.00 до 13.00 на платформі Zoom.  Отож, під час лок-дауну працівники Інтернет-центру впевнено використовують набуті знання у практиці, застовуючи наявний досвід минулих років - років без пандемії, пов'язуючи з визначними датами (382 роковинами народження Івана Мазепи).
 
Сьогодні, коли Україна переживає важкі часи конфлікту на Донбасі, боротьба за суверенність України триває пропонуємо послухати пісню "Я повернуся живим"



Цей матеріал підготував ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) при Інтернет-центрі Буської бібліотеки

 

Немає коментарів: