неділю, 3 квітня 2022 р.

Рекомендації переселенцям (ВПО)

 

https://1plus1.ua/novyny/grosova-dopomoga-vnutrisnim-pereselencam-vid-oon-hto-ak-i-skilki-moze-otrimati

 З початку війни росії в Украні до Буської територіальної громади прибуло понад 3 тисячі осіб, з місць де ведуться активні бойові дії. Вони прибувають кожного дня і поселяються переважно у приватному секторі.

 Надаємо корисну інформацію внутрішньо переміщеним особам (ВПО), що прибувають у Буську громаду.

Перш за все вони повинні бути зареєстровані, як вимушено переміщені особи. Для цього необхідно звернутися до відділу соціального захисту населення. В Буську це ЦНАП (м.Буськ, вул. Львівська, 2). Він працює за таким графіком :

Понеділок: з 09.00 до 16.00 год.

Вівторок: з 09.00 до 16.00 год.

Середа: з 09.00 до 16.00 год.

Четвер: з 09.00 до 20.00 год.

П’ятниця: з 09.00 до 16.00 год.

Субота: з 09.00 до 16.00 год.

Форма заяви:

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0089-17#Text

???? Заява пишеться власноруч ВПО та неповнолітньою дитиною, заяву за малолітних дітей оформлює законний представник. Якщо малолітня дитина без супроводу дорослих, заяву може подати її родич або представник органу опіки. Разом із заявою треба подати документ, що посвідчує особу або свідоцтво про народження дитини.

???? Якщо у документі відсутні відомості про реєстрацію місця проживання, де триває війна, необхідно подати докази проживання: військовий квиток; трудову книжку; документи, що підтверджують право власності; свідоцтво про освіту, медичні документи тощо.

???? До заяви від законного представника малолітньої дитини необхідно додатково подати:

- документ, що засвідчує особу законного представника;

- документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника (родинні стосунки між дитиною і заявником). Батьки такий документ не подають.

- у разі потреби - свідоцтво про народження дитини.

???? Підтвердженням статусу ВПО є довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.



   Кожен вимушений переселенець, який відчуває потребу в одязі та взутті, може прийти у центри видачі одягу та взуття нашої громади та підібрати собі необхідні речі.

Крім цього  уже розпочато прийом заяв для отримання грошової допомоги на проживання, читайте  тут

Бібліотекарі КЗ "Буської публічної бібліотеки" радо зустрінуть ВПО у читальному залі.

 



Цей матеріал підготував ГІЦ (Громадсько інформаційний центр) спільно з ГО"ІРЦМБ" (ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ "ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК") та ПЄІ (Пункт Європейської інформації) при Інтернет-центрі КЗ "Буська публічна бібліотека"

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 ЮНІСЕФ розпочинає програму грошової допомоги українським багатодітним сім’ям, які постраждали через війну: як подати заявку та отримати кошти

 Грошова компенсація від держави власникам житла, у яких безкоштовно живуть переселенці: яку суму і як можна отримати (соціальний проєкт «Прихисток»)

 У застосунку "Дія" вже можна подати заявку про пошкоджене під час війни майно: інструкція

 

Немає коментарів: