пʼятницю, 12 квітня 2013 р.

Конференція/семінар "Громадські інформаційні центри надання адміністративних послуг"

Інтернет-центр Буської ЦРБ ім.Котляревського переміг у конкурсному відборі на участь у проекті «Громадські інформаційні центри надання адміністративних послуг», оголошеному Регіональним тренінговим центром Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки та ГО «Європейський діалог».
Цей проект, що фінансується  програмою ЄС „Підтримка демократії 2013”, реалізованою польською фундацією міжнародної співпраці та розвитку    „Wiedzieć Jak” за сприяння Програми «Бібліоміст» в Україні, має на меті розвиток мережі інформаційних центрів громад на базі локальних НУО, сільських бібліотек, органів місцевої влади за активної участі громад та органів місцевого самоврядування на рівні малих містечок та сіл Львівської області. Він цілком відповідає завданням указу Президента України, яким введено в дію рішення Ради національної безпеки України від 12 березня про невідкладні заходи щодо євроінтеграції України. Крім заходів в Україні передбачений 3-денний навчальний візит до Польщі для ознайомлення з кращими практиками просування електронних послуг.
Після двох семінарів-тренінгів і конкурсу анкет до проекту запросили 25 учасників з 20 районів Львівщини.
Вступна конференція, в роботі якої взяли участь експерти проекту з Польщі та України, відбулася 12 квітня 2013 року в ЛОУНБ. Для представників органів районного самоврядування Львівщини ще 11 квітня відкрився 2-денний семінар
Кажуть, що історія любить повторюватись. Так, 12 років тому, коли я працювала на громадських засадах у першому бібліотечному Інтернет-проекті МФВ в області, ми подали заявку на конкурс "Інтернет для читачів публічних бібліотек (LEAP)" Посольства США в Україні. Тоді відбувся моніторинг, за результатами якого наш район визнали перспективним для впровадження інформаційних технологій. Заступника голови Буської РДА Мирославу Поремську запросили на семінар в Посольство США. А тепер дуже приємно було бачити на конференції у місті Львові керуючого справами Буської районної ради Богдана Глову, який чув схвальні відгуки організаторів про досвід Буської бібліотеки у наближенні ІТ-послуг бібліотеки до громади.



Марія Литвин 

Немає коментарів: