пʼятницю, 5 квітня 2013 р.

Майстер-клас з виготовлення українських оберегів


Вчора, 4 квітня 2013 року, в методичному залі Буського РНД відбувся майстер-клас з виготовлення українського національного оберегу. Його з ініціативи керівника відділу культури і туризму Буської РДА  Людмили Ціхоцької провела жителька міста Буська, педагог за освітою, Галина Сай. Від заступника директора Буської ЦБС Галини Гораль читачі бібліотеки, журналісти, освітяни, учні, члени ГО, змогли дізнатись про тонкощі створення і застосування українських національних оберегів. Матеріалами придатними в роботі були: гречка, квасоля, макарони, мак, пшоно, кукурудза, манні крупи, шкаралупи горіхів тощо.
Цьому майстер-класу передувала серія подібних заходів з української національної вишивки, ляльки-мотанки, які районне товариство «Просвіта»  імені Тараса Шевченка традиційно проводить для бущан. Тому він був своєрідним підсумком у проекті «Цікава людина рідного краю».  Керівник відділу культури і туризму Буської РДА Людмила Ціхоцька вручила Галині Сай диплом за популяризацію та відновлення національних видів мистецтва - український традиційний оберіг.
Довідка.
31 січня 2013 року, в читацькому залі бібліотеки світ української вишивки демонструвала  і навчала секретам народного мистецтва  самобутня  майстриня з села Гумнисько Ольга Кіркова. 7 лютого,  в методичному залі Народного дому відбувся майстер-клас з виготовлення української національної іграшки ляльки-мотанки, який провела вчителька Буської ЗОСШ №2 Галина Сень.





Богдан Литвин, керівник Інтернет-центру Буської бібліотеки

Немає коментарів: