середу, 26 лютого 2014 р.

Бібліотеки як платформи для розвитку локального туризму


 19 – 20 лютого у Львівській обласній науковій бібліотеці пройшла регіональна конференція з участю  представників бібліотек, громадських організацій та об’єднань малого та середнього бізнесу з Волинської, Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Закарпатської областей, зарубіжних партнерів. 
 Організаторами тренінгу були програма «Бібліоміст», ЛОУНБ та ЛМГО «Інститут політичних технологій» (м.Львів). Від Буського району у конференції взяли участь бібліотекар юнацької кафедри Буської ЦРБ Леся Цюпка та бібліотекар філії с.Топорів Ольга Чикальська.
 
На знімку, Наталя Датченко, регіональний представник програми "Бібліоміст" з бібліотекарями Буської ЦБС

         Програма конференції була насиченою та цікавою. Учасники мали можливість поспілкуватися, познайомитися з найкращим зарубіжним та національним досвідом впровадження туристичної діяльності в роботу бібліотек, побачити презентації транскордонних проектів розвитку туризму, взяти участь у  таких майстер – класах: «Розробка екскурсійних маршрутів», «Промоція туристичного продукту», «Організація роботи інформаційних туристичних центрів».
Участь у конференції допомогла розширити світогляд бібліотекарів, зрозуміти її функції в організації змістовного дозвілля користувачів та туризму. Розвиток бібліотек як інформаційних пунктів для туристів допоможе запровадити нові послуги, сформувати образ відкритого закладу культури.

 
Леся Цюпка, бібліотекар юнацької кафедри Буської ЦРБ

Немає коментарів: