вівторок, 15 квітня 2014 р.

Сьогодні 72 роки Ярославу Ковалю

Ще недавно ми святкували 70 років Ярослава Івановича  Коваля. Слухали його виступ у програмі Львівського обласного радіо на Великдень, 15 квітня 2012 року, про рідну природу, екологічні загрози. А сьогодні Ярославу Ковалю, лікарю-терапевту з Нового Милятина, вже 72 роки.
За плечима відомого у Надбужжі пасічника кілька -  екологічних проектів з очищення довкілля рідного краю. Він їх постійно просуває, шукає підтримки громади, бо є також членом Буського районного відділення УЕА "Зелений Світ", заступником голови. Він - автор першої  в Україні книги про забруднення продуктів харчування "Продуктовий геноцид", яка вийшла у 2001 році у Львівському видавництві "Сполом". Цей доробок презентував у нашій книгозбірні.

А під псевдонімом Ярко Іванів в 1990-х роках у місцевому часописі "Воля народу" публікувались його новели, котрі згодом увійшли до збірки новел "Дерева стогнуть". Вона побачила світ у тому ж таки видавництві "Сполом" 1999 року. Пригадую, як жваво обговорював творчий доробок Ярослава Івановича численний читацький загал Бущини. Книга стала настільним посібником з національного та екологічного виховання.


Дбає Ярослав Коваль і про відродження духовного життя: у рідному селі підготував з церковною громадою кошторис на реставрацію костьолу.
Людина щедрої душі, Ярослав Коваль, любить дарувати людям мед своїх бджіл, ліки від природи, тепло свого серця в коротких повчальних оповіданнях. Бажає щастя і добра, міцного здоров'я в чистій екології



Колектив Буської центральної районної бібліотеки імені Івана Котляревського зичить своєму авторові здоров'я, ентузіазму і всіляких гараздів.
Марія Литвин, методист Буської РЦБС

Немає коментарів: