понеділок, 21 квітня 2014 р.

Увага ! РТЦІ ЛОУНБ навчить бібліотекарів області працювати з Вікіпедією



24 і 29 квітня 2014 року у Регіональному тренінговому центрі Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки будуть проводитися два одноденні тренінги «Основи роботи  з електронною енциклопедією Вікіпедія. Використання вікі в бібліотечній справі. Представлення Бібліотеки у Вікіпедії» для працівників бібліотек-переможців конкурсу проектів «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету» та представників інших бібліотек які володіють ПК та навичками роботи в Інтернет згідно річного плану РТЦ, затвердженого Міжнародною радою наукових досліджень та обмінів (IREX).


         Тренінг проводиться з метою ознайомлення бібліотечних працівників з новими можливостями розвитку бібліотечного середовища, зокрема для поширення знань по роботі з Вікіпедією; оволодіння навичками роботи  з електронною енциклопедією; створення інформаційної сторінки у Вікіпедії в т.ч. і своєї бібліотеки; проведення тренінгів даної тематики для краєзнавців та користувачів бібліотек.



         Учасники тренінгів зможуть займатися інформаційним наповненням та редагуванням вже існуючих сторінок, створювати нові інформаційні сторінки тощо.
Зазначимо, що Інтернет-центр Буської РЦБС уже кілька років працює з Вікіпедією. Нещодавно ми отримали 2 листи від оргкомітету Вікіпедії. В одному - подяка за участь у конкурсі "Вікі любить пам'ятки", в другому запрошення до участі в конкурсі "Вікі любить Землю". Текст подано нижче:


Thank you for taking part in the Wiki Loves Monuments participants' survey!

Dear MariyaLytvyn,
Thank you for taking part in the Wiki Loves Monuments participants' survey. Your answers will help us improve the organization of future photo contests!
In case you haven't filled in the questionnaire yet, you can still do so during the next 7 days.
And by the way: the winning pictures of this year's international contest have been announced. Enjoy!
Kind regards,
the Wiki Loves Monuments team
Wiki Loves Monuments logo

Вікі любить Землю, 1–31 травня / Wiki Loves Earth, May 1–31, 2014

WLE Austria Logo (no text).svg
Вітаємо!
З 1 по 31 травня 2014 буде проходити конкурс «Вікі любить Землю», метою якого є фотографування пам'яток природи. Цього року конкурс став міжнародним. Зі списками пам'яток природи України можна ознайомитися тут. Приєднуйтеся!
Більше інформації про конкурс читати тут. – Оргкомітет «Вікі любить Землю» (in english) 20:54, 9 April 2014 (UTC)



Редколегія блогу


1 коментар:

Unknown сказав...

Відвідайте сторінку конкурсу ВКонтакті http://vk.com/wleinua