суботу, 31 січня 2015 р.

ВІД ГЕРОЇВ КРУТ – ДО ГЕРОЇВ МАЙДАНУ


Сьогодні  з участю бібліотекарів, працівників культури та читачів у читальній залі Буської районної книгозбірні відбулася година історичної пам’яті «Від Героїв Крут – до Героїв Майдану».  Її було присвячено трагічним сторінкам нашої історії – битві під Крутами  у січні 1918 року та нинішнім  буремним подіям на Сході України. З історичною розвідкою «Бій під Крутами» виступив головний спеціаліст відділу культури і туризму Буської РДА, історик Ігор Стефанюк. 



Людмила Михалюк, завідувачка відділу обслуговування Буської ЦРБ,  зробила перегляд книжкової виставки «Герої не вмирають», яку бібліотекарі підготували до цього заходу.  


 А учні 7- А класу Буської ЗОШ І – ІІІ ст. Адріана Мокрицька, Сергій Романюк, Діана Ренчка та Гордій Матусевич  прочитали вірші українських поетів, присвячені Героям Крут та Небесній сотні.  Цікавими думками з приводу минулих та сучасних історичних подій поділилися з учасниками заходу директор  та заступник директора Буської ЦБС Оксана Стецик та Галина Гораль. Захід завершився патріотичним виступом завідувачки відділу культури та туризму Буської РДА Людмили Ціхоцької та  спільною молитвою за полеглих Героїв.

Л. Вовк, зав. методично – бібліографічного відділу Буської ЦРБ

Немає коментарів: