пʼятницю, 3 червня 2016 р.

Марія – футбольна зірка України





В рамках святкування Дня Європи на Буському стадіоні проходив черговий тур першості з футболу Бузеччини серед команд першої ліги.
Грали команди села Купче та села Переволочна. У безкмпромісній боротьбі перемогу здобули Переволочнянські футболісти. Уболівальники переможців вшанували цей успіх бурхливими оплесками.
І, що цікаво, серед уболівальницького загалу, я побачив знайоме обличчя Марії Колещук, її маму й тата. Читач, очевидно, здогадується, що мова йде про Марію, активну читачку бібліотеки, члена збірної фудбольної команди Львівщини. У свій час ми уже писали, що перед юною і здібною футболісткою відкривається шлях до великого спорту.
Автор цих рядків під час матчу мав змогу поспілкуватися з Марією
         Маріє! Куди доля скерувала твій футбольний талант?
         Після довгих вагань вирішила продовжити навчання у профільному ліцею з футбольним нахилом. Вчимо всі загальнообов’язкові предмети які засвоюють учні ЗНШ. Крім цього, кожен день чотири години тренувань. Дві до обіду та дві пополудні.
         Маріє! Ти входиш до складу збірної команди України, де грають дівчата до 17 років. В яких престижних змаганнях прийшлося виступати?
В багатьох. В квітні цього року наша збірна приймала участь у Міжнародному турнірі розвитку дітей, який відбувся у Македонії, в якому збірна України стала переможцем цього престижного Європейського змагання. Хоча поєдинки були дуже напруженими, у фінал ми пробилися за допомогою пенальті, де перемогли досить сильну команду господарів турніру з рахунком 2:1.
Додам, що із-за скромності Марія не сказала, що у цих змаганнях вона забила  два вирішальні голи.
Найближча твоя участь у міжнародних змаганнях?
В серпні прийматиму участь у футбольному турнірі, який відбудеться у Сербії.
Приємно і радісно, що на футбольному небосхилі зійшла ще одна зірка, яка  гідно представляє Бузецький край у спортивному сузірї України.
Адам Тарновський

Немає коментарів: