четвер, 9 червня 2016 р.

Веб-камера, націлена на захід, і книга дослідника минувшини ведуть в ЄС

Ще на пам’яті урочисті, які відбулися в культурному житті нашого міста наприкінці травня: відкриття Пункту Європейської інформації (ПЄІ) в Буській бібліотеці та освячення символічного каменя на місці, де в майбутньому буде встановлено погруддя Великого Кобзаря. А дві найпотужніші громадські організації – ГО «ІНФОРМАЦІЙНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР МІСТА БУСЬК» та ГО «Товариство «БУЖАНИ»» готують місцевій громаді два унікальних подарунки.
Активісти з ГО «ІРЦМБ», який в межах проекту УБА «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах Європейської інформаціі в бібліотеках України» створили ПЄІ, незабаром продемонструють у мережі Інтернет першу оглядову онлайн веб-камеру нашого міста. Онлайн веб-камери встановлені в багатьох містах світу, зокрема, в сусідньому Сокалі і Коропці, недалеко від їхнього палацу Бадені. Перша в Буську веб-камера вже встановлена у складі відеореєстратора на Буському районному Народному домі. Після незначного розвороту в об’єктиві перебуватиме ділянка з майбутнім пам’ятником Тарасові Шевченку. Символічно, що допомагали реалізувати цей проект майже всі ІТ-структури міста Буська та працівники відділу культури Буської РДА, зокрема, керівник Людмила Ціхоцька, головний бухгалтер Ірина Гродзевич, комп’ютерник Іван Клим, техпрацівник Микола Цюпка, Роман Юськів.


Другий подарунок рідному місту готує активіст ГО «Товариства «Бужани»» краєзнавець Михайло Зозуля. Це – книга "Історія Буська в документах, матеріалах і спогадах ", яка незабаром побачить світ. 

 

На офіційному сайті Буської міської громади ( https://sites.google.com/site/townbusk/ )розміщене інтерв’ю з автором, зроблене у пункті ЄІ Буської бібліотеки. Погляньте, як переконливо доводить пан Михайло тяглість багатого європейського минулого нашого міста та перспектив.


Обидві презентації громадських активістів мають європейський вектор, відповідають інтересам всіх бущан. Тож від конкретного сприяння влади і громади залежить і конкретний час, коли читач зможе гортати сторінки книги Михайла Зозулі, а користувач Інтернету цілодобово переглядати культурний простір Буська. Наразі, книгу здано до друку, а веб-камера показує у вихідні вхід в районний Народний дім.


Богдан Литвин, керівник Інтернет-центру Буської бібліотеки

Немає коментарів: