неділю, 23 квітня 2017 р.

Інтерактивна презентація краєзнавчого електронного каталогу, приурочена до Дня Землі та Всесвітнього дня книги та авторського права

Інтерактиви в Інтернет-центрі Буської бібліотеки приурочені до Міжнародного дня Землі тривають. Ми поступово інформуватимемо читачів нашого блогу про новини.

Принагідно нагадаємо, що вперше в нашому місті це міжнародне свято почали відзначати саме з нашої ініціативи у 2000 році. 

А сталося це після того, як у 2000 році ГО "ЕКО-ПРАВО-Харків" провела тренінг з проблем забруднення  басейну З.Бугу. 

Це свято має американське коріння і буські гімназисти, що брали участь в екологічних проектах Міжнародної освітньої та ресурсної мережі I*EARN, дуже сподобали його.

На цьому відео - День Землі у 2004 році в Буську

 

 Численні матеріали про святкування Дня Землі можна знайти у ЗМІ, скориставшись розділом НАШ PR офіційного сайту Буської бібліотеки.

Окремий пласт екологічних даних склали публікації та виступи еколога за покликанням Ярослава Коваля. Станом на 15 квітня екологічні публікації Ярослава Коваля розміщені на сервісі електронних журналів www.issu.com

 

 

 

 

і на сайті "Видатні люди Бузеччини" 

 Цьогоріч до Дня Землі незалежне інтернет видання організувало дискусію щодо проблем львівського сміття. Інтерактивний характер цього заходу можна легко простежити, оглядаючи квітневу сторінку в соціальній мережі ФБ і наші коментарі на ній.

Інтерактивна презентація краєзнавчого  електронного каталогу, приурочена до  Дня Землі та Всесвітнього дня книги  та авторського права відбулась за планом. Розроблений на базі GOOGLE - технологій каталог, не потребує спеціального програмного забезпечення чи обладнання. Необхідний лише доступ до мережі Інтернет і  бажання вносити описи літератури у форматі довільної електронної таблиці, наприклад Microsoft Excell На жаль, лише ЛОБД звернула увагу на цю розробку - прообраз майбутніх хмарних технологій в бібліотеках. Отож вкотре повторилась ситуація з лідерством нашої групи в застосуванні нових технологій у бібліотечній справі Львівщини.

Бажаючі можуть ознайомитись з  демоверсією електронного каталогу Буської бібліотеки за посиланням   А читачі нашої бібліотеки, з усіх гаджетів можуть попередньо проглянути список наявної в читальному залі бібліотеки краєзнавчої літератури і лише після цього вирушати в книгозбірню.

Редколегія блогу.

Немає коментарів: