четвер, 26 липня 2018 р.

Фільм про життя Аліси Габсбург

 

Дія кінотрилогії про життя Аліси Габсбург починатиметься у Буську

Так вирішила молодий кінорежисер  з Швеції Яна Марцинкевич, яка  сьогодні разом з своїм продюсером Ніласом Ліндгреном відвідала пункт Європейської інформації Буської бібліотеки.  Тут зібрались місцеві краєзнавці та працівники культурної сфери нашого міста, щоб вплести в канву фільму родинні спогади про  особистість останньої володарки палацу Бадені Аліси Анкертрони (Габбсбург).

 

У січні 2017 року в Буській книгозбірні  Шведський інститут  в особі Соні Енгстром презентував книгу спогадів Alice Habsburg «Prinsessa och partisan». І ось у складні для Європи часи народилась ідея створити кінофільм про життя шведки, яка поєднала кращі людські риси поляків, українців, німців, євреїв, з якими їй довелось спілкуватись у вихорі подій минулого  століття.

Яна Марцинкевич розповіла бущанам про задум створення художньої кінотрилогії, дія якої охопить три періоди життя принцеси і розгортатиметься у Стокгольмі, Відні,  Буську, Кракові, Женеві,Брюсселі. 

 

А починатиметься  фільм у Буську, в палаці Бадені, який став для юної шведської красуні –попелюшки одночасно і  казковим і трагічним через загадкове  містичне кохання графа Людвіга Бадені.

 

 Присутні на зустрічі представники славних бущанських родів  -  Настя  Гачкевич, Людмила і Любов Ціхоцькі, Михайло Зозуля, Марія і Богдан Литвини,  подарували творчій групі кінофільму краєзнавчі видання, побажали успіхів і пообіцяли  сприяти підготовці проекту фільму і перемозі на вересневому скандинавському ярмарку кіноідей. 


 

  Редколегія блогу

Немає коментарів: